T minus 2,5 år #prepperSE

Tröttmössa. Kroppen och hjärnan ville inte vakna riktigt i morse, så jag tog mig en långpromenad i den gråa kalla novemberförmiddagen. Halvvägs började saker och ting fungera igen och tankarna började vandra planlöst, som vanligt när jag är ute och går. Alla möjlig ämnen avhandlades, allt från hönshus till att bugga ut till vattenrening till hundar. När jag så började närma mig bebyggelse igen slog en tanke mig så hårt att jag med ens blev helt klarvaken.

Jag är inte redo.

Det kanske är melodramatiskt och en prepper blir nog aldrig helt redo. Trots att jag är betydligt mer förberedd än merparten av befolkningen är jag inte redo för en kris. Även om jag har mat för ett år, oändlig tillgång till dricksvatten, hur mycket skog (och således ved) som helst, massor av prylar, verktyg, medicin och annat. Trots att jag mentalt förberett mig på alla möjliga och omöjliga scenarier. Allt detta till trots är jag inte redo.

Skulle en allvarlig kris inträffa om en timme skulle jag veta exakt vad jag skulle göra. Men jag är också pinsamt medveten om alla brister och begränsningar. Perfektionisten inom mig kräver att alla detaljer är ombesörjda. Realisten inom mig är krasst medveten om att det inte är möjligt att planera för allt och att stora mått av improvisation kommer att krävas.

Det är känslan att vara otillräcklig. Att vara en bra bit på väg, men ändå ha så långt kvar att gå för att nå målet. Den eviga tanken att måtte det inte hända något nu. Kanske är det för att jag inte känner mig klar ännu. Troligare är att jag verkligen, genuint inte önskar att ett SHTF ska inträffa över huvud taget. Ändå pekar alla indikatorer på en fortsatt negativ utveckling i omvärlden.

Det är minst 2,5 år kvar innan jag kan flytta till BOL Norr. Två och ett halvt år. Har jag det? Har vi det?

6 reaktioner till “T minus 2,5 år #prepperSE

  1. Svaret på din fråga om vi har 2½ år på oss.. Nej, det tror jag inte att vi har.
    Det kommer nog att inträffa något som gör att man vill ta sin tillflykt till
    en säkrare plats och där man kan klara sig ett bra tag framöver.

  2. Ja, vi har mer än två år. Jag uppskattar det till 10, kanske 7, år ungefär innan de sista resterna av det sk välfärdssamhället försvinner och våld, konflikter och upplopp tilltar. Sen tror jag personligen inte på ngt SHTF scenario utan snarare ett gradvis förfall om inget oväntat inträffar. Därav är jag mer av bug-in typen.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑