Förrådsmat – Felix Chili con Carne #prepperSE

Vi fortsätter resan genom konservernas förtrollade värld. I går kväll blev det Chili con Carne från Felix. Man skulle nästan kunna tro att jag är sponsrad av Felix, men så är icke fallet.
20151117_143750

Nåväl, jag och min sambo provade på denna konserv medans min son åt annorstädes. Denna gång provsmakade jag rätten innan servering och konstaterade snabbt att det smakade nästan ingenting alls. Efter en matsked chilipulver och några nypor salt började rätten i alla fall smaka något i närheten av vad som utlovas.

Konsistensen är som man förväntar sig att chili con carne ska vara. Bönorna är hela och mjuka utan att vara mosiga. Smaken är som sagt ganska tam utan extra kryddor, men det gör att även mindre barn kan äta denna och de vuxna kan tillsätta kryddning i efterhand.

En burk uppges räcka till två personer och i detta fall tror jag det är en rimlig uppskattning om man har något mer till (ris kanske). Jag blev i alla fall mätt på min portion och så blev min sambo. Vill man få lite mer mat kan man tillsätta en burk vita bönor i tomatsås och på så sätt få lite extra till en billig peng.

Sambons omdöme av rätten löd: ”Helt okej. Mycket bättre än köttbullarna”. Jag tror hon inte uppskattar mitt experiment lika mycket som jag, men hon förstår varför jag gör det. Ser man på det utifrån ett läge där det inte finns mycket annan mat att tillgå är förrådsmaten så tycker jag ändå att denna konserv förtjänar sin plats i mitt förråd och jag kommer att köpa fler.

I dag blir det ingen ny konserv att prova. Fler tester kommer dock framöver.
20151117_190558

2 reaktioner till “Förrådsmat – Felix Chili con Carne #prepperSE

  1. Ah, perfekt. Då kan ja börja samla den också 🙂 Testade köttfersåsen igår. Klart matvärd. Dock utlovas 3-4 portioner, tog mig två. Men så är jag ju glupsk.

  2. Har du provat att göra egna konserver? Jag tror de håller minst lika länge som köpburkar och smaken är mycket bättre.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑