Dags att runda av #prepperSE

Efter en lång tids övervägande har jag kommit till beslutet att lägga ner bloggandet. Anledningarna är många och ibland inte helt solklara. Så låt mig förklara lite närmre så kanske det blir mer begripligt.

Den första, och största, anledningen är att det inte längre känns motiverat för min egen del. Det känns som jag redan skrivit allt jag vill ha sagt ett antal gånger från olika infallsvinklar. Även om ämnet prepping är ofantligt så finns det många aspekter av det som inte är rimliga att ventilera och diskutera öppet.

Vidare märker jag hur intresset har dalat (förutom när media trummar upp domedagsstämningen). Att det inte är lika mycket besökare beror så klart till stor del på mig själv, eftersom jag inte skriver lika frekvent. Men även när jag gjorde det pekade kurvorna nedåt. En annan förklaring kan vara att bloggar helt enkelt inte är ett sätt som människor väljer att tillgodose sin information via. Sociala medier och video-siter är säkert mer populära, men där vill jag inte finnas.

Den tredje anledningen är att det faktiskt ska bli skönt att ta ett par kliv tillbaka och fokusera helt på allt jag behöver göra här. Det tar mer tid och energi än man kan tro att fundera på och skriva inlägg (tänkandet och klurandet mer så än skrivandet).

För det fjärde är jag rätt trött på prepping och krisberedskap. Inte som koncept eller att aktivt vara en prepper, utan att hela tiden vara uppslukad av den sfären. Min vardag ÄR prepping, vare sig jag bloggar eller inte. Mitt liv är idag helt annorlunda än det var för bara sex månader sedan, nu lever jag varje dag med sysslor som faktiskt direkt har att göra med min egen överlevnad.

Så jag väljer att sätta punkt här. Bloggen kommer att bli kvar så länge min sponsor tillåter det, men det kommer inte komma fler inlägg. Jag har stängt av kommentarerna så jag slipper spam och hela den administrationen.

Jag vill från djupet av mitt hjärta tacka alla er som läst under årens lopp, som kommenterat, som kommunicerat, som jag träffat. Det har varit en fantastiskt rolig tid. Men som med allt gott här i livet så måste även det ha ett slut.

Lycka till mer era förberedelser och jag hoppas innerligt att de aldrig ska behöva komma till nytta.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑