Veckan som gått (44) #prepperSE

En intressant vecka läggs till handlingarna.

Den 4:e november slogs civil flygradar ut. Enligt Luftfartsverket var det en solstorm som orsakade denna störning. Själv var, och är, jag skeptisk då det enbart verkade drabba Sverige och initialt hade inte NOAA eller NASA uppdaterat sina grafer eller sina bilder från solen med någon CME. Dock visade det sig lite senare att det faktiskt hade skett en CME, men av den måttliga M-klassen. Följderna av denna CME i form av störningar bör inte ha kunnat påverka oss i Sverige nämnvärt, och jag är inte ensam om att tycka så. Nu har Luftfartsverket tillsätta en utredning, vilket är positivt. Visar det sig att det nu var en solstorm som slog ut enbart Sveriges civila radar tyder det på uppenbara sårbarheter som finns lokalt i Sverige. Annars måste något annat ha slagit ut den civila flygradarn, vilket är minst lika allvarligt.

Vad gäller preppandet lullar det på i samma makliga takt som vanligt. Under veckan har jag kompletterat med värktabletter (Ipren) och lite konserver (ärtsoppa, gulaschsoppa och makrill) som det varit extrapris på. Jag har länge tänkt att det kanske vore klokt att prata lite med min syster som är sjuksköterska och få hennes bild över vad som vore bra att ha i form av medicinsk utrustning i förrådet, då främst med fokus på akutsjukvård. Detta lär jag få återkomma till lite senare i ett separat inlägg.

Idag och imorgon kommer merparten av våra valpar att levereras. Om ni undrat varför det varit så lugnt den gångna veckan så beror det på alla förberedelser som måste göras inför sagd leverans. Från och med nästa vecka bör saker så sakta återgå till ett normalläge.

En reaktion till “Veckan som gått (44) #prepperSE

  1. Usch ja, alltid detta medicinska dilemma! Hur sjutton löser man egentligen det med måste_ha mediciner? Måste jag läsa till läkare och få förskrivningsrätt? -_-

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑