Ett sista försök

Under den senaste veckan har jag skrivit över 20 utkast. Alla har hamnat i papperskorgen. Alla har på ett eller annat sätt försökt att belysa och beskriva vår omvärld utifrån olika perspektiv och utgångspunkter. Vad jag än skriver, hur jag än försöker formulera mig och oavsett vilken vinkling jag använder mig av faller jag alltid platt och fastnar i långa utlägg och resonemang av detaljer.

Alla försök har haft ambitionen att förklara på djupet, men insikten har äntligen slagit mig att det inte spelar någon roll. Vill man grotta ner sig i detaljer gör man nog det bäst själv.
Vad är det då som jag hela tiden misslyckas med att beskriva? Under hela det gångna året har jag haft en oroskänsla i magen över att något är på väg att hända. Vad detta något är har jag ingen aning om, men känslan har intensifierats under sommaren. Faktum är att känslan är så stark att jag nu aktivt vidtar mer åtgärder än ”bara” prepping. Ett exempel är att bli helt skuldfri.

Självklart är det inte bra magkänslan som styr. Ju mer jag tittar på hur samhället, politiken och ekonomin förändras till det sämre förstärks mina beslut ytterligare. Det är just dessa detaljer jag misslyckats skriva om. Någonstans vill jag förmedla min känsla baserat på alla detaljer som målar upp en dyster framtid. Men jag kan inte. Då blir ingenting sagt eller gjort.
Därför skriver jag detta inlägg baserat enbart på en subjektiv känsla. Alla som kräver vetenskapliga bevis kommer således troligen aldrig att ta vad jag skriver på allvar. Det är också helt okej. Jag tänker inte uppmana någon att lita blint på vad jag skriver. Ta det för vad det är. Gör dina egna efterforskningar. Personligen har jag helt enkelt inte kapacitet, tid eller energi. Antingen tar du mig på orden eller så avfärdar du mig som en galning. Jag bryr mig faktiskt inte om vilket.

Så nu satsar jag hus, arbete och privatekonomi. Ingen sund människa skulle göra detta utan att ha väl underbyggda argument. Betyder detta att jag tror att SHTF i morgon eller nästa vecka? Nej, antagligen inte. Men känslan säger mig att jag måste agera nu och inte ”sen”. Då blir det aldrig av och så sitter jag där med Svarte Petter.
På grund av ovan kommer jag att vara mindre aktiv på bloggen då jag måste prioritera min energi och fokus på att få allt i ordning. Bara att flytta kräver massor av energi och planering.

Håll ögonen öppna och frukta icke.

Tillägg. Detta betyder inte att jag kommer sluta blogga, bara att jag kommer att vara mindre frekvent under en period.

8 reaktioner till “Ett sista försök

  1. Har du sett dokumentären the forecaster? Finns eller fanns på svt play. Handlar om prognosmakaren Martin Armstrong. Han säger att SHTF börjar i oktober och eskalerar under 4 år efter det. Sovereign debt crisis. Kolla upp för lite mer vatten på din kvarn 🙂

  2. Kan bara hålla med. Det känns som att det bara blir fler och fler moln på himelen och de blir bara mörkare och mörkare. BOL’en är snart färdig rustad……

  3. Jag förstår absolut varför du tänker dra ner på bloggandet – det märks i det du skriver att du inte riktigt är nöjd med texterna, på nåt sätt. Magkänsla där med tror jag. Däremot kommer jag sakna att läsa dig ofta och mycket, Ibland ser man att du spunnit vidare på en diskussion vi har haft på Twitter, och det är så intressant att läsa hela tankarna bakom de få orden man kan klämma in där. Hoppas du kan styra upp allt precis som du vill ha det, och att du får bloggnistan tillbaka! DM-spalten står alltid öppen om du vill shoot the shit lite grann 🙂

  4. Kommer att sakna dina blogginlägg. Hoppas du får mycket annat viktigt gjort och förhoppningsvis kommer tillbaka med ny energi och inspiration. Lycka till

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑