Om preppers och prepping i Modern Psykologi #prepperSE

I senaste numret av Modern Psykologi (8/2015) finns en artikel om preppers och prepping. Artikeln heter ”Om det värsta skulle hända” och där intervjuas undertecknad. Tyvärr finns inte artikeln online men några intressanta citat kan jag alltid bjuda på, och eftersom tidningen handlar om psykologi bjuder artikeln på kommentarer från både en psykolog och en filosof.

Ingrid Gråberg, legitimerad psykolog:

”[…] generellt tror jag att preppers är så kallade doers, som agerar i stället för att vara passiva.”
”Det har blivit vanligt att vi skjuter över ansvaret på andra.”

Karim Jebari, filosof på Institutet för framtidsstudier:

”Vi är helt klart mindre förberedda idag”

Artikeln är ett uppslag (två sidor) och berör min syn på prepping, varför jag började och reflektioner från ovan nämnda personer. Artikeln refererar också till Lars Wilderängs utmärkta böcker Stjärnklart och Stjärnfall samt till Herman Heijers Sommar i P3-program om zombies.

Tyvärr har jag inte haft tid att läsa resten av tidningen, men det verkar finnas rätt mycket matnyttigt för en före detta psykologistudent – och andra också för den delen.

2 reaktioner till “Om preppers och prepping i Modern Psykologi #prepperSE

  1. Läste klart ”Stjärnklart” i veckan. Det som gjorde starkast intryck på mig var hur viktigt rent vatten är. Detta är något jag har underskattat i mina förberedelser. Allt överskott går nu till att köpa förvaringskärl för vatten samt (alkoholfria) drycker.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑