Plan B – del 2 #prepperSE

Nu är det äntligen gjort. Även om det kändes vemodigt. När väl dammet nu börjat lägga sig och allt börjar falla på plats är känslan mycket mer positiv. Allt går enligt plan – Plan B. Huset är sålt. Jag är skuldfri. Känslan att inte längre vara piskad att springa i hamsterhjulet är nästan overklig. I tio års tid bar jag oket, tvånget att tjäna så mycket pengar som möjligt för att kunna driva runt ett hus, med allt vad det innebär. Nu är jag ekonomiskt fågelfri. Jag måste inte längre ha ett arbete med en relativt hög lön. Nu kan jag i teorin välja vilket arbete som helst, även deltidsarbete, bara det täcker hyran och mat.

Nästa punkt på listan är att hitta ett långsiktigt boende. Under cirka tre år framåt kommer detta att fungera som min Bug-Out-Location (BOL). Sedan ska jag flytta dit permanent. Jag har ögonen på några intressanta objekt. Exakt var jag hamnar är som jag skrivit tidigare inte så viktigt, även om jag har en förkärlek för Norrland. Däremot ska det uppfylla en rad krav som jag skrivit om tidigare.

Under tiden måste nya kris-planer upprättas. Ny stad. Nya förutsättningar. Att bo i lägenhet ställer helt andra krav på dels vad man får plats med och kan förvara hemma och dels på var, när och hur jag tar mig här ifrån. Tydligt är i alla fall att det är dags att bygga sig en bättre Bug-Out Bag (BOB).

Vidare under Plan B finns att förbättra min egen fysik. På grund av sjukdom och medicinering har jag tappat enormt mycket kondition och gått upp rätt mycket i vikt. Positivt är att jag tror jag sakta håller på att bli bättre, vilket gör att jag inte längre är helt ”fängslad” hemma och på så sätt äntligen kan börja göra lite längre promenader i ett inledande skede för att börja återuppbygga konditionen. Vikten kommer att bekämpas med LCHF, som bevisligen fungerar bäst för mig.

Trots att jag under de senaste veckorna känt mig rätt nere då det varit så mycket att göra och tänka på, har jag aldrig tappat fokus eller vilja. Att nu äntligen kunna andas ut är en lättnad och ingjuter nytt hopp inför framtiden.  Nu är det bara full fart framåt som gäller!

Flytten är nu avklarad.
Flytten är nu avklarad.

5 reaktioner till “Plan B – del 2 #prepperSE

  1. Skönt att höra att känslan ändå landade i positivt! Härligt att kunna välja ”var som helst i hela Sverige” – det är en lyx! Märker tydligt att när man är låst till en ort och inte vill ha hur långt som helst till jobbet så är inte alternativen så väldigt många. Se det som en väldigt nyttig erfarenhet och lärotid att bo i lägenhet, det gör jag (intalar mig själv hela tiden). Känns som att du har koll på läget och kommer att hitta rätt boende ganska snart. Lycka till också med hälsan och viktnedgång! Själv ska jag utmana mig själv med att testa att gå på ”riktig” diet med coach för att komma ned i fettprocent – inte för att jag har speciellt med övervikt men för att det ska bli kul att testa gränserna (och komma i bra form).
    Hoppas att du delar med dig av din uppdaterade BOB – intressant för mig som också bor i lägenhet.

  2. Bar inspirerande skrivet! Fortsätt så att jag tillsist blir tillräckligt motiverad att ta tag i några saker som fattas i mitt liv. Bara det där med vikt/träning, inspirerande att se det i överlevnadssyfte, där kanske jag också kan finna en anledning så att jag håller ut.
    Lycka till med allt!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑