Veckan som gått (47) #prepperSE

Den senaste veckan började verkligen inte i dur. På lördagen fick jag åka in akut för en pancreatit (bukspottskörtelinflammation). Lyckligtvis åkte jag in i tid och blev snabbt bättre och kunde åka hem redan på söndagen.

Något jag noterade under min vistelse på två (!) akutmottagningar var hur hårt belastad personalen var. Nyfiken som jag är frågade jag en sjuksköterska om det var ovanligt mycket att göra. Svaret var något i stil med ”det är det mest för jämnan nuförtiden”. Hon noterade också att människor verkar ha svårt att förstå att livshotande fall måste prioriteras över, som sjuksköterskan sa, nageltrång.

En anekdot och visst kan det ha varit tillfälligheter. Men mycket tyder på att vi är på väg att kraschlanda som nation. Det som nu sker kommer att få konsekvenser långt framöver. Och det är inte bara den nationella situationen som försämras. Turkiets nedskjutning av ett Ryskt militärt flygplan visar hur extremt sårbar och lättantänd situationen är i mellanöstern och trenden pekar stadigt på ett än mer försämrat läge.

Till detta visade terrorn sitt vidriga ansikte i Paris. SÄPO höjde hotnivån till en aldrig tidigare använd nivå (4 av 5). Som svar på denna attack har nu Frankrike förklarat krig mot IS och format en ohelig allians med Ryssland. Detta leder oss vidare till Ukraina som nu verkar helt bortglömt och nu kommer krav på att lätta sanktionerna mot Ryssland då de helt plötsligt blivit ”goda” då del slåss mot IS, fast de i själva verket bombar allt annat än IS i Syrien.

Men det tar inte slut där. I Sydkinesiska havet pågår Kinas utbyggnad av konstgjorda öar för att öka sitt territorium och där USA och Japan utmanar legitimiteten av detta agerande, vilket lett till ett flertal incidenter där Kina varnat Amerikanska spaningsplan och krigsfartyg då Kina anser de kränkt Kinas territorialgräns.

Så kan vi, som lök på laxen, lägga på en skenande belåning både i och utanför Sverige. Nationellt fortsätter hushållens skuldsättning att öka i takt med att bostadspriserna går upp, upp, upp. I USA är statsskulden nu över 18705000000000 dollar. Detta motsvarar 103% av USA’s BNP.

Igår skrev jag följande på Twitter:

//platform.twitter.com/widgets.js
Jag står fast vid det. Goda nyheter är idag en bristvara. Alla trender pekar på en fortsatt negativ utveckling.
Är jag negativ? Om det ändå vore så väl.

4 reaktioner till “Veckan som gått (47) #prepperSE

  1. Du verkar inte må bra av dina omvärldsanalyser. Du kanske mår bättre av att minska på detta ett tag?

  2. Ryssarna bombade tydligen en IS oljekonvoj med 116 trucks på väg till EU via Turkiet. Märkligt att ingen bombat dom konvojerna tidigare?

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑