Jorden går under – igen och igen #prepperSE

Apokalypsen är nära, rädda det som räddas kan!

Eller inte.

Det är ett himla liv på olika ställen runt om på nätet att jorden kommer att gå under i september 2015. 23 september påstår majoriteten. Andra är lite mer vaga. För att sätta perspektiv på denna undergångshype tänkte jag rätt och slätt hänvisa till en enda länk – denna. Det är en lista på Wikipedia över datum då olika förutsägelser om jordens undergång påståtts och påstås inträffa. De flesta är redan passerade datum. 168 stycken förutsägelser, för att vara exakt, har passerat utan att något hänt. Bland de som gjort dessa finns bland andra ett antal påvar, Christopher Columbus, Nostradamus och Isaac Newton.

Än så länge har ingen haft rätt. Kan någon av de framtida förutsägelserna stämma? Självklart. Rent matematiskt finns det en liten risk att jorden går under varje sekund. Det betyder inte att det blir troligare bara för att någon förutspår det.

Detta betyder inte på något sätt att det aldrig kan hända någonting liknande en apokalyps. Det finns gott om SHTF-scenarier som kan inträffa baserat på observationer och rådande vetenskap. Dock har jag nog aldrig hört en seriös vetenskapsman (eller kvinna) ge ett absolut datum för en katastrofal händelse. Som ”bäst” kan de ge oss ett odds eller en generell tidsram. Till exempel att solen om cirka 5 miljarder år kommer att svälla upp och sluka jorden. Ni hör aldrig att det kommer att ske ett exakt datum i framtiden.

Tro inte på den som redogör ett exakt framtida datum för jordens undergång. 0 av 168 har haft rätt. Oddsen kommer inte att bli bättre efter september 2015.

3 reaktioner till “Jorden går under – igen och igen #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑