Veckorna som gått (79) #prepperSE

Medan jag väntar på att kaffet ska bli klart och att solen ska titta fram över trädtopparna, passar jag på att skriva några rader från BOL Norr. Inför denna resa upp hade jag egentligen ett enda mål – att få ordning på veden. Eftersom det inte gick att köra fram veden hela vägen till vedboden har jag således 6-7 kubikmeter i två högar två mördarbackar bort. Den ena högen har jag säkrat upp och lagt en presenning över, då jag insåg att jag inte skulle ha tid att flytta all ved. Denna helgen har gått åt till att frakta den andra högen och stapla den i vedboden.

Till min hjälp införskaffade jag mig en trädgårdsvagn. Skottkärra i all ära, men den rymmer på tok för lite för att det ska bli effektivt. Det enda jag fick göra var att springa upp och ned för backarna utan att vedhögen minskade särskilt mycket. Trädgårdsvagnen tar betydligt mer och har underlättat något kopiöst. Så nu återstår bara en eller två vändor, vilka jag kommer göra innan jag åker hem idag. Sedan kan jag koppla av.Nu vet jag att folk, i all välvilja, kommer fråga varför jag inte tar hjälp av grannar med traktorer, varför jag inte köper en egen traktor/fyrhjuling/pickup/lyftkran/ånglok/rymdraket eller vad det nu kan vara. Anledningen är helt enkelt den att jag vill klara av detta själv. Det är ett test, ett sätt att se hur mycket eller lite pannben jag besitter. Om jag inte orkar flytta ett par kubikmeter ved nu, vad får mig att tro att jag i framtiden klarar av att fälla skog och omvandla till ved? Jag kan inte hela tiden ta den lätta vägen, för när SHTF kommer det inte finnas en lätt väg.

Idag pliktar jag med träningsvärk för min envishet. Men det känns skönt. Är man inte van att jobba med kroppen blir det så. Fick jag välja skulle jag hellre ha träningsvärk varje morgon men att få bo här, än att vakna i lägenheten med ännu en dag framför datorn på jobbet.
En intressant observation jag gjort under helgen är att jag varit helt symptomfri från min kroniska sjukdom. Kanske är det slumpen, kanske finns det en psykologisk komponent relaterad till stress i sjukdomsbilden.

Förutom trädgårdsvagnen hade jag även med lite annat upp. Bland annat analoga instrument för att hålla lite koll på vädret, kläder, en whiteboardtavla med pennor, mer mat (ris, konserver, socker och salt), lite mer bestick, den handvevade tvättmaskinen och en handpump för att blåsa upp luftmadrasser.

Som det ser ut kommer det bli minst en resa upp till innan jul. Anledningen till varför kommer jag återkomma till senare, men det är något som jag tror kan bli väldigt spännande och intressant.

6 reaktioner till “Veckorna som gått (79) #prepperSE

 1. Bra jobbat! Hur är vagnen att dra när den är tungt lastad? Vi har en likadan och den är inte så rolig att dra när den är fullastad, och då drar vi den ändå på asfalt. Har vi ett måndagsexemplar?

 2. Hej! Stadig och rejäl vagn. Vars har du köpt den?

  1. Vagnen köpte jag på ByggMax, men det finns nästan identiska på Biltema, Jula, Cleas Ohlsson etc. Sök på ”trädgårdsvagn”.

 3. Nice work!
  Jag bor på landet, dock utan mördarbackar, i år tog jag in 11 kubik ved i min gamla lagård. Det tog mig två dagar. Det är alltid bra att se vad kroppen klarar av.
  Tack för en intressant blogg,
  Johan
  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑