Veckorna som gått (78) #prepperSE

Veckornas prepp som ska upp till BOL Norr

Så kom hösten i år igen. Personligen älskar jag höstens kalla, klara, friska luft och alla färger på träden, men det finns ju roligare saker att göra på morgonen än att skrapa rutorna på bilen.

Ett nytt lass börjar bli redo att fraktas upp till BOL Norr. Lite ris, socker, salt, konserver, prylar och kläder. Vi städade kontoret i veckan och hittade lite gamla, dock oanvända, kläder med fel företagsnamn på som ingen ville ha. Så jag gick igenom kassarna och plockade ur ett antal t-shirts, två jackor och en regnjacka. Förvisso i storlekar något för små för mig, men det finns säkert andra som kan ha användning av kläderna vid ett SHTF.

Alla jag förväntas få besök av är inte två meter långa.

Det är just sådana här tillfällen jag gillar att ta tillvara på. Någon som tänker kasta något som det egentligen inte är något fel på rent funktionellt, men som jag ser kan komma till nytta i BOL Norr. Då känns det både ekonomiskt och ekologiskt bra att kunna ta tillvara på sakerna. Återbruk helt enkelt.

Något som jag äntligen fått tummen ur och införskaffat är en barometer. När jag ändå var i farten hittade jag en termometer och en hygrometer i samma serie, så de fick följa med de också. Givetvis är alla instrumenten helt analoga. För den som är nyfiken hittade jag dom på Jula. Nu kan jag i alla fall få lite förvarning vid väderomslag även om skiten har träffat fläkten och internet, radio och TV inte kan leverera väderprognoser.

För övrigt håller jag på att långtidstesta min handvevade tvättmaskin och har den senaste veckan enbart tvättat i den. Tanken är att jag ska fortsätta så tills jag tar den med upp till BOL Norr nästa helg. Sedan kommer en uppföljning för den som är intresserad här på bloggen.

2 reaktioner till “Veckorna som gått (78) #prepperSE

  1. Det är ju helt klart vettigt att förbereda sig för ett scenario där samhällets funktioner slutar fungera. Men när jag läser din blogg verkar det som att du lägger mer tid och resurser på att vara lycklig i det scenariot än det mest troliga scenariot – nämligen att skiten INTE träffar fläkten i närtid. Du är inte orolig för att du på dödsbädden kommer ångra att du la så mycket energi på att förbereda dig för det värsta tänkbara?

    1. Mitt mål har hela livet varit att ”flytta ut på landet”. Det är att leva med och i harmoni med djur och natur som jag mår bäst. Att flytta upp till BOL Norr är min möjlighet att förverkliga min dröm, oavsett om skiten träffar fläkten eller inte. Lite mer finns att läsa bl.a här.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑