Prepper-veckan som gått

Det har varit en intressant vecka på många sätt och vis. Ur ett prepping-perspektiv har mycket gjorts, särskilt åt min lilla felräkning av kalorierna i matförrådet. Jag kom också äntligen ihåg att köpa kaffefilter att ha i förrådet. Anledningen är att kunna använda dessa som grovfilter vid vattenrening. Hängslen och livrem. Även vattenförrådet och medicinförrådet har fått en liten utökning.

Informationssäkringen fortgår. Digital information, främst i form av böcker, som är relevant omvandlas till analogt format för att kunna vara tillgängligt utan elektricitet. Jag leker också med tanken att sätta upp en lågenergi-dator som ska kunna drivas av alternativa energikällor där digital information ska kunna vara tillgänglig utan tillgång till internet och elektricitet.

Vidare såg jag att Holländska preppers hittat hit via artikeln i Vattenfall Magazine och lite Google-fu. Och när vi ändå är på ämnet inlänkar så påpekade Swedishprepper att jag är omnämnd och länkad till från Wikipedias artikel om Survivalism. Här vill jag passa på att påpeka det uppenbara; jag är inte en ”förgrundsfigur” och det finns ingen ”rörelse” att vara förgrundsfigur åt. Prepping är ingen klubb, förening eller sekt och det finns definitivt inte någon talesperson, förgrundsfigur, ledare eller ordförande. Så nu är det sagt.

4 reaktioner till “Prepper-veckan som gått

  1. Som lågenergi dator så har jag min surfplatta. Den klarar utan extern laddning ca 10 timmar och laddas utan problem från mitt 12 volt nödbatteri.

  2. Jo, du har faktiskt blivit en förgrundsfigur. Mest för att du inte är komplett galen, och för att du blivit ”använd” som prepper i media nu ett par ggr. Som prepper är jag väldigt nöjd med dig som representant för vårat gäng, eftersom du har vettiga åsikter om det mesta.

  3. Nog är du en förgrundsfigur eftersom du har kommit längre än många andra och kan ge tips för oss som bara har börjat och kommit till nivån ”klara sig 2 veckor” eller nåt åt det hållet. Så tack!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑