Fiber till BOL Norr

För nästa två år sedan fick jag ett erbjudande (”intresseanmälan”) från IP-Only att dra in fiber till BOL Norr, vilket jag funderade kring i ett inlägg. Likt kärnkraftsomröstningen 1980 såg jag tre möjliga linjer; ja, nej, kanske. Slutsatsen då blev att jag avvaktade för att se hur allt utvecklade sig med planerna att flytta upp, livet över lag men även teknikutvecklingen.

Efter att ha utvärderat olika så kallade mobila ”bredband” uppe i stugan kan jag konstatera att de inte fungerar tillfredsställande. Nu kanske någon undrar vad jag ska med ett fungerande bredband till över huvud taget? Eftersom jag planerar att leva i BOL Norr även om skiten inte träffar fläkten, kan det vara klokt att hålla alla möjligheter öppna. En sådan möjlighet är att i en framtid kunna livnära mig som IT-konsult (som det så fint heter) och då krävs en pålitlig internetuppkoppling.

Då ingen av de utvärderade mobila lösningarna lever upp till kravet på stabilitet återstår helt enkelt enbart fiber, om jag inte ska lägga ner tanken på konsultande och istället fortsätta mitt återstod av arbetslivet som anställd i ekorrhjulet. Kort sagt är detta inte något som krävs för att överleva om SHTF, men som underlättar så länge normalläge råder.

Så idag lade jag beställningen. Eftersom det är enorma fördröjningar i utbyggnaden av fiber resonerar jag som så att det är lika bra beställa nu, så kanske det förhoppningsvis blir klart om två, tre år. I bästa fall.

3 reaktioner till “Fiber till BOL Norr

  1. Bostad med fiber är bättre utan och har vi tur blir det inget storskaligt SHTF inom överskådlig framtid. Vd ekorrhjulet beträffar skulle jag stanna kvar i det tills den annalkande lågkonjunkturen dragit över. Har överlevt några stycken och konsulterna är alltid de man slaktar först. Säkrast att stanna i linjen och förkovra sig så mycket det går för att vara ännu mer åtråvärd när nästa högkonjunktur inträffar.

  2. YEay! Varde ljus… eller iallafall något snabbt som attan och osynligt. Som alltid. Varför inte använda något som funkar tills det inte funkar längre 🙂

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑