Att ropa efter vargen

Alla känner till historien om pojken som ropade varg. Personligen försöker jag vara väldigt försiktig med att basunera att jordens undergång är nära. Faktum är att jag har nog aldrig proklamerat att domedagen är nära. Anledningen är att man alltid har fel och kommer att tappa i förtroende varje gång man har ropar efter vargen. Till slut kommer ingen att tro på en.

Vissa livnär sig på att ropa efter vargen. Det spelar ingen roll om de har fel, för nu kommer den stora konspirationen att slå till och jorden går under! Jag följer några av dessa på avstånd som ett slags guilty pleasure. Inte för jag tror på allt, eller ens något, av vad de säger, utan som underhållning. Att dessa varnar för civilisationens undergång tillhör inte ovanligheterna. Igår var det Fukushima, idag är det Bilderberg och i morgon är det Jade Helm 15.

När däremot flera oberoende källor rapporterar om en myriad orosmoln börjar varningsklockor ringa. Just nu pågår det så mycket att det nästan är svårt att följa med i alla turer. Men jag känner att det, för min egen del om inte annat, är dags att få ner dessa i någon form av lista.

 • Grexit (Greklands ekonomiska kris)
 • Rysslands agerande i Ukraina
 • Rysslands ”diplomatiska” agerande (hotar Sverige om vi går med i NATO och andra länder med kärnvapen, krig etc)
 • Femtekolonnare får fritt utrymme i Svensk media
 • Konstanta störningar i infrastruktur (tåg, el, bank, telekom)
 • Oroligheter och våldsamheter i storstäderna med t.ex skjutningar, sprängningar och brinnande bilar
 • Osäkert politiskt läge med en historiskt svag regering
 • Bostadsbubbla
 • Immigrationsproblemen/integrationsproblemen
 • Eskalering av upprustning mellan NATO och Ryssland
 • Hela ISIS-problematiken i mellanöstern
 • BRICS-ländernas ökade dominans på den världsekonomiska arenan med bl.a AIIB
 • USA’s lavinartat ökande statsskuld
 • Ökad spänning mellan China och USA

Detta är bara det jag kommer på just nu. Finns garanterat mer. Det som gör mig extra orolig är hur allt rör sig snabbare och snabbare nedåt i en negativ trendspiral. Positiva signaler är få eller inga alls. Samtidigt blir den stadigt försämrade läget en ny normalbild. Normaliseringen går fort. Att Ryssland hotar Sverige eller att det kastas handgranater mot ett bostadshus möts helt plötsligt med en axelryckning.

Jag säger inte att allt skiter sig i morgon. Inte heller i övermorgon. Men trenden pekar osvikligt nedåt och det går bara snabbare och snabbare. Så jag ropar inte efter varg, men det kan ju vara en god idé att tänka på hur man ska agera den dagen man står öga mot öga med den…

8 reaktioner till “Att ropa efter vargen

 1. Onödigt att säga att du inte ropar varg när du faktiskt gör det. Sen vill du kanske inte göra det men det är en annan femma.

 2. Det du missar är det pågående poleshift och att den magnetiska nordpolen med rask fart når den Sibiriska kusten. Då kan hela klotet flippa. Snacka om snabb klimatförändring.

  1. Ja, jag tog inte med allt. Polshiftet när det nu sker, kommer att stöka till det något kopiöst.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑