Veckan som gått (49) #prepperSE

Vi noterar ännu en vecka i kalendern. Väldigt mycket händer just nu i vår omvärld och på hemmaplan. Dock inte allt negativt. Regeringen har givit Försvarsmakten och MSB i uppdrag att återuppta det gamla Totalförsvaret. 2016-06-10 ska ett ålagda myndigheter redovisa sina planer. Kommer att bli intressant att se och följa.

Något annat att hålla ögonen på är att oljepriset nu sjunkit ytterligare och ligger i skrivandes stund en bra bit under $40/fat, vilket har varit någon form av magiskt gräns tidigare. Hur detta påverkar de oljeexporterande länderna kan man bara gissa, men sannolikt inte i en positiv riktning.

På det personliga planet har jag lagt till mat för motsvarande ytterligare en dag. Detta genom att rotera in mer energität mat. Sedan har även sanitetsartiklar införskaffats för den kvinnliga delen av familjen samt kompletterat upp med lite mer sjukvårdsartiklar (bandage, förband, kompresser, tejp, desinfektion) och medicin.

Som fredagsmys föreslår jag att ni tittar på Lars Wilderängs föredrag om preppers. Mycket väl genomfört och en stor eloge för den insatsen!

2 reaktioner till “Veckan som gått (49) #prepperSE

  1. Väldigt bra föreläsning. Och skönt med någon som avdramatiserar prepping, att man inte behöver kura i en bunker med massor med vapen. Tack för att du la ut denna.

    1. Tack! De flesta som preppar i Sverige är nog som jag, men sinnesbilden i allmänhet är nog av de mest extrema i USA.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑