Veckorna som gått (85) #prepperSE

I vanlig ordning flyger tiden när man har roligt. Givetvis kan tiden gå fort av andra anledningar också, men just nu är jag egentligen bara tacksam att tiden går fort så vi kan få lite vår någon gång. Vi har haft några dagar med töväder, men fortfarande ligger en kompakt snötäcke som ett lock över landskapet. Dagarna har sakta blivit längre och att få åka till jobbet under en gryende himmel gör morgonen lite mindre miserabel.

I lördags var jag och pratade prepping i programmet ”Fråga av du vill i P3”. Avsnittet kan du lyssna på i efterhand, med eller utan musik. Det var en väldigt rolig och intressant upplevelse att få sitta i direktsändning och svara på lyssnarnas frågor. Formatet på programmet tillåter inte några större djupdykningar och för mig är det alltid en utmaning att försöka ge korta svar på vad jag anser vara väldigt komplexa frågor. Enligt producenten kom det in ovanligt mycket frågor och med en reflektion att ”alla frågor är både intressanta och med en vänlig, nyfiken ton”. Vet inte om det är vanligt med motsatsen i programmet, men jag väljer att tolka det som att människor är genuint intresserade av prepping och krisberedskap.

Jag har fått hem en terrängkarta över området där BOL Norr ligger. Tack till Åsa på Apkalypso som informerar om att kartorna kommer att sluta säljas efter 1 juli 2018. Jag ska nog passa på att beställa lite fler kartor över angränsande områden så jag får en bra överblick i ett analogt format. En tanke jag har är att sätta upp kartorna på anslagstavlor på väggen så jag kan sätta nålar där det finns intressanta resurser (vatten, svamp, bär etc).

I övrigt händer inte så mycket just nu. Jag har lovat mig själv att ta det lugnt och fokusera på att försöka ge mina bråkande tarmar (Ulcerös Kolit) så bra förutsättningar som möjligt att läka ut. Samtidigt behöver jag lugn och ro att återbygga ork och energi, då sjukdomen tär väldigt hårt på både fysik och psyke när det är som värst. Målet är helt enkelt att klara av jobbet och inte bli sjukskriven igen. Kanske kommer ett inlägg inspirerat av Svensk Preppers eminenta ”Tjock, lat och jävligt omotiverad”.

Till sist vill jag slå ett slag för Myrstigs otroligt spännande och mycket lärorika ”Hur parar sig dinosaurier” (del 1, del 2, del 3). Jag har hört från säkra källor att del 4 snart är klar. Uppdatering: del fyra är nu ute.

5 reaktioner till “Veckorna som gått (85) #prepperSE

  1. Tack! Och tack för att du fortsätter med dina intressanta blogginlägg och att du fortsätter vara en ofrivillig frontfigur för svensk prepping i intervjuer 🙂 håller tummarna för att du läker ut så fort du bara kan!

  2. Snyggt gjort på radion. Kanske fler börjar tänka i våra banor.

  3. Vilken bra intervju! Dina svar var både informativa och intressanta. Man hoppas att flera lyssnare fick sig en tankeställare om krisberedskap och börjar ta ansvar och se om sitt hus. Tack också för en bra blogg och för att ha väckt mitt intresse för prepping sedan en tid tillbaka.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑