Förrådsmat – Felix Gulasch soppa #prepperSE

20151117_143652Dagens lunch blev en burk Felix Österrikisk Gulasch soppa. Denna konserv tillhör en av mina favoritsoppor. Även om den inte kan jämföra sig med en egengjord gulasch så är den förvånansvärt god. Kryddig utan att vara stark och så gillar jag att man faktiskt känner smaken av köttet och potatisen i soppan.

Något som kan vara värt att tänka på är att det på burken står att det är soppa för två personer, men om den äts utan några tillbehör (bröd, sallad eller vad det nu kan vara) så har jag svårt att tänka mig att någon blir mätt på en halv burk. Jag åt själv upp en hel burk och blev ohungrig, men inte proppmätt. För mig passar denna soppa extra bra när det är lite kallt och ruggigt ute – som det är nu. Vill man lyxa till det lite så är det väldigt gott att klicka i en matsked cream fresh i soppskålen, men sådant sysslar ju inte vi preppers med. =)

Eftersom jag åt den själv så kan jag inte ge er ett utlåtande från övriga familjemedlemmar.

Hållbarheten är bra. Den bör hålla sig 3-4 år enligt bäst-före-stämpeln. Dessutom har jag vid flera tillfällen köpt denna konserv på extrapris då det tydligen är populärt att ha någon variant av X för YY kronor, ibland med kombination av andra konserver från Felix.
20151117_154245

2 reaktioner till “Förrådsmat – Felix Gulasch soppa #prepperSE

  1. Den gillar vi också. Har den som lite nödmat/extramat hemma men även med på lite uteutflykter när man inte är sugen att laga mat. Tycker om både smak och konsistens. Vi delar ofta en burk på två med några mackor till.

  2. Jag tycker att Knorrs ”Österrikiska” Gulaschsoppa är strået vassare än denna. Särskilt om man drygar ut den med potatis (såna där från burk) som man skär i passande småbitar och värmer med soppan. Den kräver färre kryddor med, och brukar iaf vid normalpris vara lite billigare. Jag har planerat ett gulaschsoppetest framöver, då får du reda på allt om alla 🙂

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑