Förrådsmat – Köttbullar i gräddsås och kokt potatis #prepperSE

Som ett led i min rotation av mat tänkte jag passa på att dokumentera lite. Det är lätt att köpa på sig konserver och hoppas på att det är gott, vilket riskerar att leda till att man får äta mat som helst skulle slippa äta. Bättre att köpa det som är gott.
20151116_180436

Idag blev det köttbullar i gräddsås och kokt potatis samt hemmagjorda rårörda lingon. Som framgår av bilden till höger är potatisen av märket ICA Basic och Felix står för köttbullarna i gräddsås.

Om vi börjar med potatisen så verkar den vara förkokt på något sätt, för det gick väldigt fort att få den mjuk i det kokande vattnet. Annars smakade potatisen som potatis smakar som mest. Jämfört med färskpotatis har den dock ingen chans, men fullt ätbar och inga konstiga bismaker.

Köttbullarna är relativt små och väldigt mjuka. Den så kallade gräddsåsen undrar jag hur mycket grädde det egentligen är i, men det smakar inte illa. Med det sagt smakar det inte heller gott utan har en storkok-känsla över sig som påminner mycket om skolmaten när jag gick i skolan. För att vara nödproviant är detta dock riktigt bra. Måltiden känns som ett riktigt mål mat och man blir mätt. Lägger man till rårörda lingon får maten lite mer karaktär. De rårörda lingonen är en del av mitt förråd så det är inget fusk.
20151116_191823

Delad glädje är dubbel glädje, så hela familjen fick äta detta till kvällsmat. Min sambo var nog den som var mest skeptisk. Hennes utlåtande var något i stil med ”det funkar i krig”. Sedan visade det sig att hon köpt en stor kladdkaka att ha efter maten, vilket klassas som doping, fusk och bluff.

Min son tycket däremot att det var gott och tog två stora portioner. Jag misstänker att denna typ av mat passar barn bra då den inte smakar mycket alls, om man ska vara ärlig.

Över lag skulle jag klassa denna måltid som en ren lyx i ett SHTF men i en bortskämd vardag är det lätt att rynka på näsan åt helfabrikat. Köttbullarna och potatisen har båda relativt lång hållbarhet (3-4 år) och jag kommer att köpa mer av detta. På något konstigt finns det en viss trygghet i att kunna äta mat som för tankarna till ett normalt liv.

Fler förrådsmats tester kommer!

En reaktion till “Förrådsmat – Köttbullar i gräddsås och kokt potatis #prepperSE

  1. Käkade samma häromdagen och som sagt. Helt okej, men ingen större kulinarisk upplevelse 🙂 la till en burk Findus ärter och morötter och allt räckte till kvällsmat och lunch på jobbet dagen efter. Ska testa om man kan steka potatisen med t ex picnicbog eller corneed beef.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑