Veckorna som gått (84) #prepperSE

Det har gått nästan två månader sedan jag skrev en generell uppdatering, så det är dags igen. Det har hänt mycket under dessa två månader. Det mesta som hänt av karaktären saker som är satta i rörelse. I vanlig ordning tar saker och ting längre tid än man kanske önskar och tror. Detta är också en av anledningarna till att det varit lite glest med inlägg på bloggen.
En annan anledning till de sparsamma inläggen är att mitt privatliv tagit mycket kraft och energi de sista veckorna. Dels har jag varit sjuk och dels har jag fått smaka på hur otäckt lik min son är mig – envis och viljestark. I första hand är jag trots allt far och kommer alltid att prioritera familjen när det gungar.

Anledningen till att jag försökte ta mig upp till BOL Norr i början av januari var inte för mitt egna höga nöjes skull. Anledningen till att jag valde att åka hem berodde inte enbart på att det var en massiv snövägg i vägen. Anledningen var att jag skulle bli intervjuad till en dokumentär och eftersom intervjun skulle handla om mitt preppande tyckte teamet att det skulle vara utmärkt att göra intervjun vid BOL Norr. Så även om jag hade kunnat forcerat snön så fanns det inte en chans i helvete att teamet hade kunnat släpa kameror, belysning och annan utrustning genom snön. Dokumentären heter ”A Swedish Elephant” och väntas ha premiär under Almedalsveckan 2018. Lyckligtvis hänvisar inte titeln till min kroppshydda och den handlar heller inte om prepping. Du kan läsa mer om projektet på deras Indiegogo-sida.

Vad gäller det praktiska preppandet har det levt lite på sparlåga. Jag kommer göra en sista laddning vakuum-förpackade torrvaror i de PET-flaskor jag sparat för ändamålet. Sedan är det rätt fullt i BOL Norrs alla skåp och hyllor. Just mat är kanske inte heller det jag behöver fokusera på, men när jag ändå har rengjorda PET-flaskor står och väntar är det lika bra att använda dom.
Min vänliga morbror gav mig en himla massa nya Moraknivar och skydds/arbetshandskar som han fått från jobbet med orden ”du har mycket mer nytta av dessa i stugan än jag har här hemma”. Bara tacka och ta emot. Man kan inte har för många Moraknivar. I gengäld fick jag sitta och uppgradera Windows på hans dator i sex timmar. Tycker det var ett bra byte trots allt.

Jag hittade en batteriladdare för AA och AAA-batterier som går att driva med 12 volt, så en sådan köpte jag. De enda batteriladdarna jag haft tidigare har antingen varit helt soldrivna med egna solceller eller gått på 230 volt. Ännu ett litet steg i rätt riktning. Och det är just dessa små steg som är så viktiga. Att ha ett mål och att konsekvent arbeta för att nå dit, ett litet steg i taget.
Nu ska jag gå ut och försöka gräva fram bilen under all snö.

Till och med de infödda tycker det har kommit ovanligt mycket snö i år.

3 reaktioner till “Veckorna som gått (84) #prepperSE

  1. Var hittade du batteriladdaren för 12V? Låter som en bra pryl att ha!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑