Veckan som gått (54) #prepperSE

Snö och kyla. Även om jag inte varit lika frusen som de i nordligaste Sverige så har det ändå varit kallt. Egentligen borde man ju inte vara förvånad eftersom det ändå är vinter. Nåja, det har inte gått någon nöd på mig då alla tänkbara bekvämligheter har gjort sitt för att skydda mot kylan. Fjärrvärme, elektricitet, varmvatten, plogbilar, gott om mat. Ibland är det svårt att se hur bra man har det förrän man faktiskt tänker efter – eller att det tas ifrån dig.

Veckan som passerat har mestadels gått åt till att köra fram och tillbaka till nya huset med sådant som inte kräver släp utan får plats i en bil. Men jag har också hunnit med att rotera ut lite konserver som var på väg att bli gamla, samt roterat in med nya.

Snart är det dags för den stora årliga inventeringen av förråd och prylar. Det passar sig bra då jag helt plötsligt har massor med utrymme och tänkte passa på att se över förvaringen och fördelningen till ett något bättre system än en blandning av märkta och omärkta lådor, burkar och hinkar.

Nu har jag fått tid att lite mer noggrant se över de nya husets möjligheter, och kanske framförallt ladans möjligheter. Ladan är stor. Mycket stor. Andelen använt utrymme just nu är nog runt 10-20%. Vad jag ska använda allt utrymme till har jag idag ingen aning om, men möjligheterna är nästan oändliga. Dock krävs ett sort mått av arbete för att få skullar och loft brukbara igen. Golven är … undermåliga. Eller livsfarliga. Gissningsvis har ingen gjort något åt dessa på 50-60 år och att ta sig fram på övervåningen i ladan är minsta sagt spännande där varje steg kan resultera i att en fot eller ben åker genom golvet.

Djuren i ladan verkar klara kylan bra. Det vi får tänka på är att se till att flera gånger per dag byta ut (is)vattnet så de kan dricka och att ge dom ordentligt med mat. Som tur är finns det inte längre brist med plats att göra av halm och hö, och det finns i rikliga kvantiteter.

3 reaktioner till “Veckan som gått (54) #prepperSE

  1. Jag utnyttjade kylan till att avfrosta frysen. Packade allt innehåll i två Ikea-kassar och ställde ut på balkongen i minus 11 grader. Diskade lådorna och lät isen smälta samtidigt som jag såg en film. Torkade sedan ur frysen och packade in allt innan jag gick och la mig. Perfekt resultat.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑