Avgiftning #prepperSE

För den som inte följer mig på Twitter så kan jag berätta att jag håller på att bli nikotinfri. Jag har snusat sedan jag var 15 år ung och lika dum. Vid två tillfällen har jag försökt sluta snusa, och vid två tillfällen har jag misslyckats. Så, tredje gången gillt?

Det finns faktiskt en baktanke med detta, utöver de ”vanliga” fördelarna med bättre ekonomi, bättre hälsa och så vidare. Denna baktanke får jag just nu bekräftad för mig själv och den är att det tillstånd jag befinner mig i just nu är inte ett tillstånd jag vill befinna mig i om skiten skulle träffa fläkten. Många av er som slutat med nikotin i någon form vet vad jag pratar om. För mig yttrar det sig i våldsamma humörsvängningar, koncentrationssvårigheter och trötthet. Jag fungerar suboptimalt för att uttrycka mig milt. Nu är det tur att jag är ensam hemma denna veckan så min son slipper behöva stå ut med mig.

Men det är just därför detta är så viktigt att få ur världen just nu. Nikotin i alla dess former kommer att vara en bristvara i ett SHTF-läge. Visst kan man bunkra upp cigg, som är lättare att förvara utan elektricitet än snus, men förr eller senare kommer dessa lager att ta slut. Dessutom är det dyrt. Vissa kommer att argumentera för att man kan använda cigg vid byteshandel, och det kan man säkert göra, men vill du i så fall bokstavligen vara beroende av ditt betalmedel?

Själv har jag aldrig haft ett lager av nikotin, utan har alltid varit inställt på att antingen lyckas sluta innan SHTF eller ta smällen där och då. Nu ska jag bara ta mig igenom detta en gång för alla. Motivation finns det än så länge gott om eftersom jag ser detta som ett steg i min egen beredskap. Dessutom vet jag att med minskade utgifter i form av snus så kan jag lägga de pengarna på annan prepp istället. Men tills jag är där så kommer jag att vara sUrvaken ett tag.

5 reaktioner till “Avgiftning #prepperSE

 1. Jag själv är snusare och har inga planer på att sluta…
  går det åt skogen och snuset blir bristvara då får jag
  ta det då.
  Önskar dig lycka till…. du kommer att klara det för
  du verkar vara en envis jäkel.
  Tummen upp…

 2. Slutade röka för några år sedan med hjälp av snus, snusar en dosa om dagen sedan dess… Har själv funderat på att sluta, men drar på det ett liiiitet tag till.
  Hoppas att du lyckas! Men är man envis går allt! 🙂

 3. Har odlat egen snustobak i 5 år nu… Asenkelt. 60 plantor är mitt årsbehov och kostar nada.. Skånsk bondtobak. En gammal svensk sort som funkar bra…men det klart. Det bästa är la kanske att sluta med snuset med försöker sluta med kaffe istället. Nog jävligt det 🙁

 4. Japp, abstinens är ett riktigt problem.
  Att i en stressituation blir tvungen att sluta med röka, snusa eller dricka bara höger stressnivån. Dessutom gör det, som du själv märker, att man inte kan fungera optimalt, just när situation behöver det. Har själv också genomgått det vid olika tillfällen.
  Dessutom är att vara beroende en riktigt dum grej…. säger ex-supare (för snart 30 år sen) och rökare (10 år) här…..
  Vill man, så klarar man det.

 5. Klokt! Jag snusade själv fram till i höstas. Innan dess rökte jag pipa fram tills mina barn föddes. Slutade mest av snålhet faktiskt. Mitt snus kostade 38:- per dosa. En dosa varade för det mesta runt två dagar för mig. Årskostnaden blev alltså runt 7.000:-. Det får man mycket mat för. Tyckte inte att det var så svårt att sluta när jag väl hade bestämt mig, särskilt inte när jag tänkte på alla pengar jag sparar.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑