Tick. Tack. Tick. Tack. #prepperSE

doomsdayclock2017Bulletin of the Atomic Scientists har ställt om deras Doomsday Clock. Klockan är nu två och en halv minut i tolv. Sist den ändrades var 2015 och då ställdes klockan på tre minuter i tolv. Enbart en gång tidigare i historien har klockan varit närmare tolv och det var 1953 då klockan stod på två minuter i tolv.

I det skrivna uttalandet från kommittén kan man läsa följande, som också är den fösta paragrafen i själva uttalandet som är riktat till världens medborgare och ledare:

”Over the course of 2016, the global security landscape darkened as the international community failed to come effectively to grips with humanity’s most pressing existential threats, nuclear weapons and climate change.”

Från 1991, när vi hade den mest positiva och optimistiska visarställningen på 17 minuter i tolv, har trenden varit i princip oavbrutet negativ. Enda undantaget var 2010 då minutvisaren flyttades tillbaka en minut. När ni hör politiker yra om att säkerhetsläget i vår omvärld har försämrats, så är det så klart sant, men detta är långt ifrån något som skett över en natt, ett år eller tio år.

Men idag är det fredag och då får världen vänta. Nu ska vi äta tacos, dricka rödvin och mysa framför TV:n. Har man tur kanske man till och med får det lite extra mysigt under täcket när barnen somnat. Dessutom är det ju lönehelg och det kräver en visit till templen i köpcentrumen på lördag. Klart du är värd ett tolfte par skor och en ny mobiltelefon.

En reaktion till “Tick. Tack. Tick. Tack. #prepperSE

  1. Köpcentrum bör bojkottas. Det är bara muppar som åker till sådana.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑