Veckan som gått (62) #prepperSE

Skyddsmask 90. By Jonas Ericsson [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons
Så är vi inne i mars. Detta har gett mig vårkänslor så jag köpte mig en uppsättning Skyddsmask 90 till alla i familjen med extra filter. För den som undrar så är det den civila varianten och inget annat som jag införskaffat. Så snart kan jag klä ut mig till en äkta doomsday prepper, det saknas bara kamouflagekläder.

Till förrådet har veckan mestadels gått i kryddornas tecken. Ett gäng olika kryddor har köpts in för att eventuellt kunna piffa upp konservernas innehåll. Extrapris är bra.

Även lite konserver och annat har tillförts. Nu när plats finns har jag äntligen kunna utöka lite till. Motsvarande tre dagars kalorier för hela familjen har köpts in under veckan. Mycket tack vare bra pris på Soldatens Ärtsoppa.

Experimenten med att konservera kött fortgår och verkar gå bra. I slutet av mars tror jag att hela experimentet kommer att vara klart och då kommer en utförlig rapport kring detta.

Sedan får ni inte missa artikeln i Sydsvenska Dagbladet om en skånsk prepper. Mycket bra artikel!

Till sist. För den som missat det så har bloggen nu en ny adress: urvaken.com. Den gamla fungerar också, men dirigerar om sidan till den nya domänen.

10 reaktioner till “Veckan som gått (62) #prepperSE

 1. Skyddsmask är bra att ha, men hur löser du tillpassningen (med det viktiga testet efteråt)? På jobbet så kör vi den hårda vägen, med tårgas, men det har man ju som privatperson inte tillgång till (normalt sett).

  1. Jag kommer att få tillfälle att pröva när brandkåren övar rökdykning nästa gång.

   1. Det var ju en bra lösning. Ska kolla om vår räddningstjänst kan acceptera privatpersoner vid något tillfälle 🙂

 2. Om man bor inne i stan och inte har skyddsmask – vem (myndighet) är det som är tänkt att förse medborgarna med det vid en ev olycka? Inser att man inte kan räkna med det, men vart ska man försöka ta sig om man har möjlighet? Brandstationen? Polisstationen? Ingen? Någon som har koll?

  1. Alla skyddsmasker som staten hade till medborgarna är kasserade sedan ett par år tillbaka. Det finns inga extra till allmänheten att få vid en kris.

   1. Det var MSB som hade ansvaret för maskerna, har ställt en fråga till dom om det blir nya masker, men inte fått svar. Gjordes dock via Twitter, så det är väl möjligt att det är bortglömt. Distributionen är ju ett problem som jag tror dom får svårt att lösa…

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑