2019 – fyra nyanser av förändring #prepperSE

Så närmar sig 2019 sitt slut. Även om världen inte blivit säkrare på något sätt, så har ändå  vapenskrammel och hot på den världspolitiska arenan blivit lite mindre frekvent under året som gått. I stället matas vi med undergångsprofetior från politiker, forskare och andra gällande klimatförändringarna. Något som nått smått religiösa proportioner och som i vanlig ordning saknar rim och reson.

Hemmavid var 2019 ett år av förändringar. Vissa större än jag kunnat ana och störst av dessa var när min son flyttade hemifrån. Även om jag vetat om att denna dag skulle komma var jag helt oförberedd på hur detta påverkade mig själv i grunden. Från att ha varit förälder på heltid i närmare tjugo år till att på nytt försöka hitta mig själv igen utan föräldrarollen så dominerande.

Lyckligtvis kunde jag tillbringa nästan fyra veckor i BOL Norr där jag bland annat fick gott om tid att hitta rätt igen. Samtidigt som jag funderade kunde jag ägna mig åt allehanda praktiska ting som att måla, rensa sly och kapa ved. Det var också under denna tid jag fick en glimt av hur livet kan te sig där i en framtid.

En nästan lika stor omvälvning som att ens barn flyttar hemifrån var beslutet att sluta med all form av nikotin. I mitt fall snus. Den 9/7 2019 spottade jag ut min sista prilla och har inte lagt in någon ny sedan dess. Det är fortfarande jobbigt stundvis, men det går ändå lättare för var dag som går. Att inte vara nikotinberoende är en av mina bästa förberedelser som prepper.

Under året som gått blev BOL Norr klart i vad jag kallar ”fas ett”. Det betyder egentligen att alla mål jag haft för att förbereda en flytt upp dit nu är nådda. Givetvis är den långa att-göra-listan inte tom. Kvar är många, och ganska dyra, projekt som inte är praktiskt möjliga att genomföra förrän jag antingen bor där eller har en annan närhet till BOL Norr.

Den sista förändringen som jag genomförde 2019 var att helt kliva av alla sociala medier. Twitter är väl egentligen den plattform jag varit som mest aktiv på, men inte längre. För er som tror att jag har något obskyrt ”anonymt” konto kvar som jag använder för att läsa, så har ni helt fel. Syftet med att stänga ner har att göra med att inte vara närvarande alls. Annars hade jag lika väl kunna varit kvar med mitt @urvaken.

Under året har jag också haft glädjen och äran att få träffa en massa underbara preppers i verkligheten. På grund av olika anledningar har det inte blivit av tidigare, men 2019 blev året då det faktiskt gick att få ihop. Alla ni underbara människor som öppnat era hem, delat med er av er erfarenhet och kunskap – ett stort tack till er alla!

Om jag tittar lite framåt, in i 2020, ser det ut att bli ännu ett år av stora förändringar. Målet är utan tvekan att flytta norr ut och allt jag behöver är egentligen bara ett arbete där uppe. Min förhoppning är att kunna infria detta innan sommaren. Bortom det har jag faktiskt inga konkreta planer. Så mycket är i limbo att jag vill få detta avklarat innan jag ens vågar tänka mycket längre än så.

Med det sagt önskar jag er alla ett gott nytt år och en god fortsättning och må även 2020 bli ett lugnt och SHTF-fritt år.

 

En reaktion till “2019 – fyra nyanser av förändring #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑