Veckan som gått #prepperSE

Vad tiden går fort när man har kul. Vad gäller det väsentliga, prepping, händer det lite här och lite där. Mycket består i att komplettera sådant som kan vara bra att ha. Till exempel har jag beställt ett Sawyer 191 filter kit som kopplas på en hink för vattenrening. På så sätt kan jag rena vatten på ännu ett sätt och att ha olika möjligheter är något jag gillar. En utförligare test kommer när jag hunnit fälttesta filtret.

Just vatten har annars varit något som jag ganska funderat mycket på sista tiden. Detta är konsekvensen av dessa funderingar. Även om jag har att stort vattenlager, portabla vattenfilter, vattenuppsamling, vattenreningstabletter så har jag saknat ett vattenfilter för enkel filtrering av det uppsamlade vattnet. Om jag kan undvika att förbruka bränsle för att koka vatten känns det som en delseger.

Kunskap är också något som jag funderar mycket på. Vad är nästa sak att lära mig? Jag har beslutat att lära mig att konservera kött. Först ut är att salta och rimma kött. Tanken är att testa på vanligt nöt- och fläskkött för att lära mig, för att sedan testa på kaninkött. Om det går vägen har jag i alla fall ett sätt att lagra kaninköttet på om det skulle behövas. Sedan tänkte jag ge mig i kast med att torka kött för att avsluta med syrning. Även detta kommer i framtida inlägg.

Till sist har jag roterat lite mat ur förrådet under veckan som gått. Rapsolja, Bullens pilsnerkorv, tonfisk, pasta, kokosolja, några soppor, salt, socker. Nu är det inte mycket med bäst-före-datum 2015 kvar. Några konserver köttsoppa, som jag ärligt talat funderar på att skänka bort då jag verkligen inte tycker om köttsoppa. Självklart har jag inga fler kvar. Det är ju meningslöst att ha mat som inte kommer att ätas.

4 reaktioner till “Veckan som gått #prepperSE

  1. Har du funderat på konservering med såndär stor apparat och hett vatten och vakuum och shite, typ sånt-som-mormor-gjorde-förr-i-tiden? Jag är väldigt nyfiken på det och har börjat titta på att köpa en sån apparat och letar även billiga stora burkar. Det vore ju grymt att ha färdig paneng-curry-kyckling som håller några år, och bara mecka ihop ris till det.

    1. Jag har läst om det, men inte gjort något konkret. Har dock provat att syra grönsaker och det fungerar hur bra som helst. Behöver dock mer glasburkar och tätningsringar.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑