Krislåda

Om (när?) SHTF kan det lätt bli kaotiskt och förvirrat. Även om jag gått igenom näst intill oändliga scenarier i huvudet vet jag att det aldrig kommer att utspela sig som man föreställt sig. Hur väl jag än förbereder mig och hur organiserad jag tycker att mina förråd är, finns där alltid en rädsla att jag ska stå mitt i allt och rota igenom lådor efter vad jag behöver initialt. Därför har jag skapat en, i brist på bättre benämning, ”krislåda”. Tanken är att i den ska jag ha allt som kan tänkas behövas för den första timmen eller så, utan att behöva ens tänka på var olika saker kan tänkas finnas i förrådet.

I min krislåda har jag:

 • Pannlampa
 • Ficklampa
 • Kaliumjodid
 • Mineralvatten
 • Kniv
 • Tändare och tändstickor
 • Några värmeljus
 • Första förband kit
 • Radio (vevradion)
 • Batterier
 • Utskrifter av inventarielistor
 • Papper och pennor

Detta är alltså inte ett komplement till annan prepp utan bara ett sätt att organisera vad jag redan har på ett sätt som gör det lätt att hitta och komma åt.
Har ni idéer på andra saker att ha i lådan? Dela gärna med er i kommentarerna.

6 reaktioner till “Krislåda

 1. Bra initiativ, väskan får ju inte heller vara för omfattande. Kaliumjodid var intressant. Det har jag inte i min låda. Min låda är vinklad för kommunikation, men innehåller för övrigt artiklar från FN, och expert i familjen. Se www. garec.se

 2. Bra inlägg. Kul för jag skrev själv precis ett liknande inlägg på min blogg om hur jag tycker man behöver komplettera MSB´s rekommendationer för en krislåda. Jag hade definitivt lagt till våtservetter och kontanter.

 3. Hej, ramlade på detta inlägg och vet inte kriterierna för en krislåda/väska, men själv hade jag kompletterat med:
  1) Flaska med kork att kunna ha vatten i.
  2) Enkelt kokkärl alt. Trangiakök med T-sprit.
  3) Snöre!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑