Den gångna veckan #preppfredag

Under veckan som gått har jag dels satt ihop en krislåda och dels påbörjat ett omfattande arbete av kunskaps-säkrning. Krislådan är klar och redo att användas. Batterier är kontrollerade och utbytta i alla ficklampor i lådan. Samtidigt passade jag på att kontrollera alla andra batteridrivna enheter och se till att de fungerade.

Vad gäller kunskaps-säkrningen så består det helt enkelt i att skriva ut mängder med böcker, guider och annan on-line information som kan vara svår eller omöjlig att komma åt vid ett SHTF-scenario. I detta tillkommer rätt mycket jobb. Dels ska informationen identifieras, införskaffas, skrivas ut och sedan sättas i pärmar. Ett tips är att om ni ska göra något liknande, köp hålat papper! Det är inte kul att sitta och manuellt hålslå lunta efter lunta.

Vad jag hittills skrivit ut är sådan information som jag ännu inte tagit till mig och som kan komma att vara till nytta på lite längre sikt. Exempelvis hur man bygger en bra kamin, guider för att odla olika grödor och växter, böcker om generell överlevnad i skog och mark, hur man bygger skyddsrum, handfläktar, filter etc.

Sedan har matförrådet utökats med fler konserver, socker och salt. Inga jätteinvesteringar utan inom budget och helt i linje med min plan att ta små, konsekventa steg i rätt riktning. Vidare har även viss medicin och förband lagts till. Till sist har jag flyttat över lite alkohol till förrådet. Detta består mest i starksprit som jag ändå inte kommer att dricka inom överskådlig tid, utan gör sig bättre i förrådet där det kan komma till nytta (förtäring eller byteshandel).

Till sist håller jag på att skriver på en föreläsning som jag ska hålla i Mälardalen i slutet av maj. Mer information om denna kommer jag att återkomma till senare när alla detaljer är klara, men som jag förstått det kommer föreläsningen att vara öppen och gratis för allmänheten, men kommer att kräva att man anmäler sig i förväg. Föreläsningen kommer att handla om prepping och vara i ca 1.5 timmar.

4 reaktioner till “Den gångna veckan #preppfredag

  1. När du är klar med pärmen så försök ge ut den som bok eller på annat sätt sprida din insamling av kunskap. Den är sannolikt värdefull för många 🙂

    1. Det är inte sådant som jag skrivit utan e-böcker som jag vill kunna läsa även utan elektricitet.

  2. Samla gärna ihop länkarna till dessa böcker eller annan nyttig info och publicera här på bloggen.
    Vore till nytta för många skulle jag tro.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑