Veckorna som gått (101) #prepperSE

Jag ber om ursäkt för att det blir mycket veckor som går just nu på bloggen. Kanske var det lite osmart att döpa den fiktiva serien så likt det enda återkommande jag egentligen har här på bloggen, men nu har jag redan satt bollen i rullning, så ni får helt enkelt stå ut.

Även om har varit, och fortfarande är, ekonomiskt ansträngt så jobbar jag fokuserat på att prioritera sådant som verkligen behövs till en billig penning. Alla stora investeringar slår jag medvetet bort ur tankarna just nu och gör vad jag kan med det jag har.

I helgen kunde jag bocka av den sista punkten på min lista som jag uppdaterade sist jag var uppe i BOL Norr. Det var punkten ”stövelknekt” som blev den sista. Det visade sig faktiskt svårare än jag trodde att hitta en billig sådan, men på Hööks hade de enkla i plast och gummi som dessutom var billiga, så det blev två stycken.

Det är en märkligt tillfredsställande känsla att få bocka av den sista punkten på en lista. Kvar till våren är nu att återföra konserver som jag roterar ut nu. Tillför jag 7-10 st varje månad fram tills maj så är jag i fas igen. Det är också ungefär vad budgeten medger. För det är ungefär så det ser ut just nu, att hålla allt flytande ett år eller så till. Sedan är det dags för en omvärdering och orientering.

Som jag så ofta tjatar om här så gäller att vara konsekvent, uthållig och målinriktad. Då behövs det inte göras allt för stora kursändringar under resans gång, vilka bara riskerar bli tidskrävande, ogenomtänkta och dyrköpta misstag.

Till sist vill jag tipsa om senaste avsnittet av Prepperpodden där jag är med och pratar om prepperrelaterade förkortningar och uttryck. Ett riktigt långt avsnitt som jag tycker blev riktigt bra och informativt, trots tekniska missöden och syrebrist.

4 reaktioner till “Veckorna som gått (101) #prepperSE

 1. Håller med om listor , jag har också en med billiga och en med dyra saker .
  Jätteskönt när man får bocka av nått …….?
  Kommer att utöka mitt odlande en hel del i år = prio 1

  Ser fram emot nästa inlägg .

 2. Spontant tips för ett framtida prepper-inlägg: Hur blir det med postgången om systemet brakar ihop? Är det klokt att i dagsläget ordna med en ”digital brevlåda”, och vilken ska man i så fall lämpligen välja – t.ex. Min myndighetspost eller Kivra (sistnämnda fungerar bara med mobilt bank-id, om jag har förstått rätt, men levererar å andra sidan post från fler avsändare). Är själv i valet och kvalet – för den delen även när det gäller autogiro eller e-faktura.

 3. Vet inte om du har kunskap om matvaror och långhållbarhet, tänker på vitt ris pasta bönor linser osv, bästa burkarna .. Hur mycket längre tid håller det med vacuumförpackning.
  Tack för bra blogg!

  1. Ska man vara helt krass så behöver man inte vakuumförpacka ris, pasta, salt, socker, linser etc under förutsättning att de står torrt, mörkt och någorlunda svalt. Det viktigaste är att hålla skadedjur och fukt borta. Att vakuumförpacka ger ett extra lager skydd och det blir relativt lätt att se om det gått hål på en förpackning.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑