Prepp-inventering 2014

Så var det åter dags igen för den årliga inventeringen av mina förråd. Denna gång utan bilder.

Utfallet var bättre än förra året. Mängden mat som behövde roteras ut var mycket mindre och ingen mat behövde kastas. En kasse med nudlar, färdiga pastarätter och blockchoklad gick till en vän som lever knapert för tillfället. Dessa hade inte gått ut, men gör det i början av nästa år.

Vidare kan jag konstatera att det på matsidan ser rätt bra ut. Delmål nummer ett, att ha mat för familjen i en månad, är nått med marginal. Från nu är nästa steg två månaders matförråd. En av de saker jag själv tycker är svårt är att hitta mat med variation, som har lång hållbarhet. Mycket blir det samma; ärtsoppa, gulaschsoppa, köttsoppa, Bullens Pilsner korv, konserverad skinka, ravioli, jordnötssmör, pasta, ris.Det är bara att konstatera att mat med lång hållbarhet är hopplöst ute idag och mat får hålla till godo med vad som finns. Allt ska vara färskt och just-in-time.

Några lärdomar har jag också berikats med. Den första kom från min son som hjälpte mig. Han påpekade när han såg tandkrämen att det kanske vore bra med extra tandborstar också. Så klart! Dagen efter var denna brist åtgärdad. Den andra lärdomen är en följd av den första; om möjligt, låt någon annan granska dina förråd för att hitta eventuella brister.

Kläder är något jag personligen tycker är ett nödvändigt ont. Men att stå mitt i vintern med en trasig vinterjacka, inga handskar eller ett par trasiga kängor är inte ett alternativ. Därför har jag köpt mig nytt av just detta och lagt ner de ”gamla” i förrådet. Det är inget fel på dessa kläder, men på så sätt har jag en vinterjacka, ett par kängor och handskar i reserv om behovet skulle uppstå.

Det sista jag har kompletterat med under året kartor, presenning, rep, utskrivna böcker/guider, mer medicin, vattenreningstabletter och ett Life Straw.

Sedan finns det några andra brister som jag måste ta tag i. Vattenförråden behöver utökas. Även om jag har vatten så det räcker för en månad så känns det ändå lite snålt tilltaget. Vatten är verkligen inget som jag vill behöva snåla med.

Vidare behöver jag mer lampfotogen för att driva både fotogenvärmaren och lampor.

Något som också behöver rättas till är verktyg. Jag ämnar införskaffa en bra ny yxa, såg och hammare som inte ska användas i vardagen. Till detta ska det införskaffas extra spik och skruv.
Kvar att göra är att rotera vattnet.

3 reaktioner till “Prepp-inventering 2014

  1. Har du proveldat fotogenkaminen? Jag tyckte att det luktar något fruktansvärt så nu kör jag med gasol istället. Funderar på att eventuellt försöka bygga skorsten på fotogenkaminen.

    1. Jodå, jag har provat den och konstaterade att det kräver god ventilation. Men gasol är ett fullgott alternativ.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑