72 timmar är nu 168 timmar #prepperSE

Så kom då Försvarsberedningens rapport kring totalförsvarets inriktning 2021-2025. Jag har själv inte hunnit läsa hela rapporten eftersom jag jobbar, men ska ta mig tid till att göra detta över julledigheten. Men av vad jag kunnat snappa upp än så länge finns det ett antal skrivningar som direkt är relevanta för både oss som preppers och civilbefolkningen i stort. Framför allt tar man äntligen bladet från munnen och konstaterar att de tidigare rekommenderade 72 timmarnas personliga krisberedskap inte är tillräcklig, utan ställer den något mer realistiska tidshorisonten 168 timmar (en vecka). Detta rimmar också bättre med hur det ser ut i övriga Europa.

Tydligheten med att ”ett väpnat angrepp mot Sverige inte kan uteslutas” är också välkommet, särskilt då alla riksdagspartier står bakom denna formulering. I ljuset av Bild’s avslöjande att Zapad 2017 faktiskt var en krigsövning mot Baltikum, Sverige, Finland, Norge, Tyskland, Polen med fler, känns den kalla vinterdagen än mer isande. Sverige har dock en mycket lång väg att gå sedan vi i princip helt avvecklat allt vad totalförsvar, beredskapslager och självförsörjning heter. Därför är det av yttersta vikt att ta sitt egna personliga ansvar för sin egen krisberedskap.

Är du nyfiken, behöver hjälp eller inspiration så finns det gott om preppers där ute. Läs gärna min nybörjarguide  till prepping, se även listan över andra bloggar som handlar om prepping. Du kan också ställa frågor på Twitter under #prepperSE, så kommer du garanterat att få svar på frågor eller hänvisningar till var du kan hitta mer information. I motsats till vad du kanske har hört är preppers helt vanliga människor som gärna delar med sig av kunskap och erfarenheter – och vi bits inte.

3 reaktioner till “72 timmar är nu 168 timmar #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑