Test av nödproviant NRG-5 #prepperSE

Vill du slippa svälta och få energi till priset av en snustorr mun? Då kommer du uppskatta nödkexen NRG-5. Jag hittade dessa på Överlevnadsbutiken och blev nyfiken, så jag köpte mig två paket för att se om det kanske kunde vara något att ha i till exempel en Bug-Out Bag eller Get-Home Bag. Kexen kommer i en väl försluten mylarpåse och är nio stycken till antalet, varje bit sedan i sin egen plastförpackning. Allt som allt väger dessa 500 gram och innehåller 2300 kcal. Enligt förpackningen ska dessa hålla i 20 år. Detta har jag givetvis inte kunnat testa.

Egentligen kanske jag var lite väl elak i början, eftersom dessa kex inte är tänkta som en gourmetmiddag. De har ett syfte och det är att förse dig med energi för en dag i en nödsituation. Detta är exakt vad de gör. De går att äta som de är, men det du får i munnen är bara lite mer sammanhängande än att äta mjöl och nästan exakt lika torrt. Saknas vatten är det inte en god idé att äta dessa. Förpackningen upplyser om att ett alternativt sätt att äta dessa är att smula ner kexen i varmt vatten och äta som en gröt. Gissningsvis är detta ett lättare sätt att äta dessa på.

Smaken är ungefär som Mariekex, fast inte alls lika söta. De är inte på något sätt äckliga eller osmakliga, bara rätt smaklösa över lag. I en nödsituation gissar jag dock på att smak är rätt långt ner på prioriteringslistan, huvudsaken är att få energi och bli mätt – vilket man blir. Dessa kex är dock inget jag själv kommer att ha i mitt förråd som matprepp, där föredrar jag mina konserver.

Men att ha några förpackningar i BOB:en eller i GHB:en är verkligen inte så dumt.

Jag är inte på något sätt sponsrad av Överlevnadsbutiken och har köpt dessa kex för mina egna surt intjänade och skattade pengar.

Detta bildspel kräver JavaScript.

5 reaktioner till “Test av nödproviant NRG-5 #prepperSE

  1. Nyss tyckte Staten att man bör klara sig 72 timmar. Nu föreslås en vecka. I rapporten skriver Försvarsberedningen att ”den enskilde har ett ansvar givet de omständigheter som råder i kris och krig” och beredningen föreslår att individen ”ska ha en beredskap för att klara sin egen försörjning och omsorg under en vecka utan stöd från det offentliga”.
    Gissar att de menar nog en månad? Jag är glad för en present jag har fått. En stor låda torrfoder.
    God Jul och bättre Nytt år!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑