Alle man på däck #prepperSE

Sedan Försvarsberedningen kom med sin rapport om totalförsvarets inriktning 2021-2025 har intresset för prepping ökat än mer och för var dag som går verkar det skrivas något nytt om prepping och krisberedskap på tidningarnas ledarsidor eller som rena artiklar. Som en röd tråd går en slags yrvaken, förvirrad känsla. De mer personligt färgade texterna vittnar om en insikt över hur låg mångas personliga krisberedskap egentligen är.

Uppenbart är att informationsbehovet är mycket stort. Och precis lika osannolikt som att staten kommer och knackar på med mat och vatten i en större kris, lika osannolikt är det att den samma kommer att ge dig all information du behöver för att ta egna välinformerade beslut. Med det sagt menar jag inte på något sätt att den information som faktiskt kommer att komma, exempelvis i form av en nyutgåva av ”Om kriget kommer”, inte skulle vara till hjälp. Vad jag menar är att det finns en hel hög människor här ute som faktiskt redan har tänkt dessa tankar, som gjort misstag, dragit slutsatser och lärdomar, vridit och vänt på problem som kan uppstå och som dessutom allt som oftast delar med oss av detta. Allt som krävs är att ta sig tiden att läsa och börja tänka lite själv.

Samtidigt hoppas jag innerligt att alla som fått sin beskärda del av gliringar, glåpord och annat otrevligt kan se bortom detta och nu vara givmilda och tålmodiga med kunskap och vägledning. Att vara bättre människor än att skadeglatt och självbelåtet upprepa Vad var det jag sa? Skyll dig själv.

Jag är inte din pappa och kan så klart inte kräva någonting av någon. Men jag kan önska och hoppas. På samma sätt hoppas och önskar jag att ni som är nyfikna, som vill lära er mer, fortsätter i samma artiga och trevliga anda. All tid jag själv lägger på att svara på mejl, intervjuer och i andra sammanhang ställa upp kommer från min fritid, som alla andra. Detta är inget arbete. Det finns ingen myndighet eller organisation som har heltidsanställda preppers vars arbete är att folkbilda eller skapa opinion. Vi är din granne, din arbetskamrat, din vän eller som minst din medmänniska.

En reaktion till “Alle man på däck #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑