Känsligheten kring klimatfrågor

Att klimatförändringarna har mer med politik än vetenskap att göra kan komma som en överraskning för många. Var det inte nyss så att över 700 vetenskapsmän hävdade att det fanns ett hundraprocentigt konsensus att den globala uppvärmningen är verklig, farlig och orsakad av människor? Visst var det så. Enligt rapporten från IPPC (The Intergovernmental Panel on Climate Change)  är de klimatförändringar som vi ser till 95% säkerhet orsakad av människan.

Vågar man sticka ut huvudet med en avvikande uppfattning kan det stå en dyrt. Detta var precis vad meteorologi-professorn Lennart Bengtsson gjorde. Han har vid flera tillfällen kritiserat IPPC’s rapport för att bland annat vara skrämselpropaganda med stora vetenskapliga brister. Priset han fått betala för sin kritik är massiv och skrämmande. För den som vill studera ämnet vidare rekommenderar jag en enkel sökning på ”Lennart Bengtsson IPPC”.

Vidare föreslår jag att du letar efter klimatdata som har en längre tidshorisont än den som IPPC ger i sin rapport. Tittar man tillbaka på de naturliga svängningarna i klimatet (korrelationen mellan temperatur och CO2) blir bilden väldigt tydlig. Vidare bör du lägga till data kring solens aktivitet till denna data, t.ex solfläckar.

Att tro att vi människor är den största drivkraften till det förändrade klimatet är egentligen absurt. Tänk själv. Att sedan världen blir vilseledd med undermålig ”vetenskaplig” data för att passa en politisk agenda blir mer och mer sannolikt ju mer man gräver i ämnet.

Men den riktigt tragiken är hur denna mob av fanatiker hanterar vetenskapsmän/kvinnor av en annan åsikt. Inom vetenskapen borde den vetenskapliga teorin vara gällande, där alla teser kan prövas via oberoende experiment och där allt material skall granskas av oberoende experter. Istället väljer man att använda ren mobbning för att tysta kritiker. Inom vetenskapen borde kritik uppskattas då det är just de oliktänkande som oftast hittar nya lösningar på problem genom att se problemen ur ett annat perspektiv.

Det finns en klimatförändring. Det förnekar egentligen ingen. Vem eller vad som är orsaken till denna förändring är den stora frågan. Självklart ska vi värna om klimatet, men då måste vi vara helt säkra på att de åtgärder vi ska vidta kommer att göra nytta. Målar vi upp CO2 som den ensamt största orsaken till denna klimatförändring förstorar vi människan och förminskar andra faktorer in absurdum.

Vad vi borde tänka mer på är frågor som giftutsläpp, gruvdrift, GMO och antibiotika-användning.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑