Veckorna som gått (24, 2021) #prepperSE

Så närmar vi oss slutet på ännu en vecka. En vecka som passerat fort och utan att något egentligen hänt. En sådan där vecka som jag med säkerhet aldrig kommer titta tillbaka på och minnas. Ni vet, precis som majoriteten av alla veckor.

Små saker har så klart skett. Återigen alla dessa myrsteg som till slut bildar en hel resa. Jag lyckades äntligen hitta syreabsorbenterna jag hade lagt på ett ”bra ställe”, så jag har nu PER-förpackat de 14 kg ris som stått och väntat. Men jag har tomma, rengjorda PET-flaskor för 20 kg till, så nästa väcka får jag köpa på mig det.

Vidare har jag satt upp lite kabelrännor. Dels till mitt nätverk men också för att i en framtid kunna dra kabel för mitt 12-voltssystem. Som ett första steg tänkte jag konvertera switchar, router, NAS och accesspunkter till ren 12-volt för att få ett grepp om hur jag behöver dimensionera solceller, vindsnurror och batteribank. Därefter, eller i samband med, så kommer jag också att lägga till lite 12-voltsbelysning inomhus.

Eftersom det har varit regnväder här har jag passat på att samla regnvatten. Då jag har lite för många 25-litersdunkar som inte används bestämde jag mig för att omvandla några av dom till regnvattenförvaring. För att inte blanda ihop dom med de dunkar som har filtrerat vatten så tejpade jag ett ”X” med silvertejp på dom.

När jag ändå höll på med vatten så passade jag på att filtrera 25 liter regnvatten till dricksvatten. Det tar ungefär ett dygn och är tacksamt att göra när det regnar så alla reserver hålls fulla.

Katten Selma har nu i helgen fått vara ute själv i kortare perioder. Det är lite smått ångestladdad att släppa ut henne, men hon är väldigt duktig på att komma tillbaka och inte bege sig för långt bort från gården. När hon kommer in är hon väldigt stolt och kelig. Men för nu får hon bara vara ute på dagen. På kvällarna får hon vara inne, vilket hon inte alls har något emot.

Helgen har varit hemskt jobbig sett till min hälsa. Tarmarna har bråkat som tusan, så till den milda grad att jag låg i fosterställning halva dagen igår, helt uttorkad och med fruktansvärda krämpor i mage och tarmar. Idag mår jag något bättre och hoppas det värsta är över för denna gången.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑