Veckorna som gått (23, 2021) #prepperSE

Tid. Allt handlar om tid. Tid att läka, att växa, att lära, att göra. Att förbereda sig. De senaste veckorna har mycket tankar handlat om just tid. Allt från vad tid är till hur vi upplever tid. Jag har en tendens att se saker ur (uppenbarligen) långa tidsperspektiv. Därför har jag i regel inte heller bråttom med mina förehavanden. Med det sagt slösar jag inte heller med min tid. Vi har alla ett begränsat antal sekunder på denna jord och det vore rent ut sagt korkat att inte ta tillvara på den tiden.

Just nu skulle jag instinktivt säga att det inte händer så mycket, men det vore att förringa allt som jag faktiskt gör. De praktiska bestyren går i sin makliga takt. Varje sak som blir gjord är något som förblir gjort imorgon. Det behöver inte vara stora saker. Nyckeln ligger i att faktiskt göra något, vad som helst, och sedan känna sig nöjd med det.

Allt tar tid. Allt måste få ta tid. Och här i min stuga finns det inga distraktioner. Så tid har jag gott av. Däremot saknar jag energi. Den krassa sanningen är att tarmarna inte blir bättre. Förvisso blir dom inte sämre, men det hjälper inte. I början av juli har jag en telefontid med min läkare. Då kommer jag åter att lyfta frågan om ett kirurgiskt ingrepp. För jag kan inte fortsätta så här. Så som jag mår nu kommer hindra mig att göra allt jag vill få gjort.

Utöver detta så handlar mycket nu om att lära mig en ny vardag. En vardag utan rinnande vatten, en vardag där resurser är begränsade i nästan alla dess former. En vardag där jag på ett sätt är väldigt mycket mer sårbar än innan, samtidigt som jag å andra sidan är oändligt mer redo för ett SHTF. Paradoxen ligger i att leva i båda världarna samtidigt.

I snart två veckor har jag sluppit vara ensam här. Katten Selma håller mig sällskap. Vi tränar så att hon snart ska kunna vara en utekatt. Till helgen hoppas jag kunna släppa henne utan sele och löplina, så hon får känna den frihet som alla någonstans har rätt till.

Allt har sin tid. Klyschan tar emot att skriva, men är inte desto mindre sann. Även jag måste lära mig att tålamod med vissa saker. Hur frustrerande det än är. Hur mycket jag än tidigare väntat, så måste jag återigen lära mig det. När man minst anar det, är det rätt tid att agera, när alla förutsättningar faller på plats.

2 reaktioner till “Veckorna som gått (23, 2021) #prepperSE

  1. Hej!

    Tycker du gör rätt som hör dig för om operation. Min släkting som gjorde det lever ett helt annat liv nu. Det sades även där att det inte skulle kunna göras, men det gjorde det till slut. Du har plågats länge nog nu.
    Ibland måste man stå på sig.
    Lycka till och krama katten!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑