Veckorna som gått (22, 2021) #prepperSE

Det är tre veckor sedan jag skrev en sådan här uppdatering, så det är väl dags. Vanligtvis när jag inte skriver så mycket beror det antingen på att jag har fullt upp med annat eller på att jag är så pass sjuk att jag inte orkar skriva. Nu har det varit en intensiv period av mycket att göra.

Inte nog med att jag flyttat till mitt hemställe permanent, jag har också börjat på mitt nya jobb. Alla som börjat på ett nytt jobb vet hur mycket energi det tar. Inte på ett negativt sätt – tvärt om. Huvudet är fullt av nya intryck, nya människor, nya arbetsuppgifter, rutiner, processer, system. Allt bara snurrar.

Sedan har jag själva hemstället att få ordning på. Omvandlingen från ett glorifierat förråd till ett hem är ständigt pågående. Jag har till exempel skaffat ett kylskåp. Ja, ett helt vanligt kylskåp som drivs av helt vanligt nätström. Träffar skiten fläkten har jag kvar min lilla kylväska som går på 12 volt för att förvara min medicin i. Tills den tar slut. Men fram tills dess är det bekvämt och praktiskt med ett kylskåp.

Jag har fått till en lösning med dusch och varmvatten som jag är nöjd med och som faktiskt kan köras helt off-the-grid – tills gasolen tar slut. Men just här och nu fungerar den för mina behov även i ett normalläge. Visst kan man hålla sig ren på andra sätt, men detta är en bra avvägning mellan praktikalitet, ekonomi och resiliens.

I övrigt har jag fortsatt att bygga på förråden, nu när jag har fått platsoptimera lite. 14 kg ris har tillkommit. Lite annat har säkert också slunkit med. Något jag insett är hur mycket vatten det faktiskt går åt till allehanda sysslor. En tvätt med Wonderwash:en landar på ca 20 liter. En disk brukar bli mellan 5-10 liter beroende på mängd. En snabb dusch blir lätt 10-15 liter. Lägg ihop allt och det blir lätt många liter vatten i månaden. Nu är det ju inte dricksvatten som jag använder till sådant utan regnvatten eller brunnsvatten, men det kräver ändå logistik.

Till sist har jag blivit med katt. En liten tjej som varit inne katt men som nu ska skolas om till att bli den bästa jägaren av gnagare och annat som hon finner smaskigt. Hon har bara varit här några dagar, men hon verkar trivas precis hur bra som helst och är väldigt kelig – när det passar henne, hon är ju trots allt katt. 😉

2 reaktioner till “Veckorna som gått (22, 2021) #prepperSE

  1. Grattis till katten. Du får berömma henne ordentligt när hon kommer in och visar upp den första gnagaren. Vackert foto på ditt lilla hemman förresten. Så ljuvligt nu när det är sommar.

  2. Har följt dig i flera år nu och är så glad för din skull att du äntligen är på plats!
    Jag tycker om dessa ”Veckorna som gått”-uppdateringar som du gör, där du lugnt visar alla små steg som krävs och vilken tid det faktiskt tar att komma dit man vill, men att det går bara man följer sin plan.
    Du har ett bra språk och jag uppskattar dina texter.
    Kämpa på!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑