Veckan som gått (43) #prepperSE

Denna vecka har nästan uteslutande gått i valparnas tecken. Nästan all tid och energi har gått åt till att hålla de åtta små huliganerna sysselsatta, mätta och rena. Det är ett heltidsjobb och lämnar lite över till annat. Nu är det ”bara” en vecka kvar, sedan kommer de att flytta från oss till sina nya hem.

När jag tittar i min kalori-inventering upptäcker jag till min förvåning att jag lyckats klämma in tre dagars mat till för tre personer. Hur det gått till undrar jag… Vidare jobbar jag på med att försöka planera så mycket som möjligt inför och tills efter flytten. Jag tror jag hittat en bra lösning på var och hur jag ska fördela förråden på bästa sätt.

På gården finns det färdig regnvattenuppsamling ner i en stor tank. Detta vatten är så klart tänkt att användas till att vattna djuren och odlingarna, men i nödfall kan jag filtrera vattnet och använda till oss människor. Mycket smidigt med redan färdiga lösningar.

Lite tid har jag hittat till att skriva ut vissa av mina egna blogginlägg som kan vara bra att ha i en situation där elektriciteten är nere. Bland annat inlägg gällande näringsvärde i olika livsmedel (här, här och här). Nu ska det bara in i rätt pärmar.

Till sist vill jag passa på att rekommendera Canadian Prepper’s ”After The Collapse Series” som lite härlig fredagsmys.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑