En bok och en tiggares bekännelser #prepperSE

Övertalning fungerar – tydligen. Efter väldigt många ”du borde ju skriva en bok om det här”, så ska jag försöka. Jag har inga tidigare erfarenheter av att skriva en bok, så jag har ingen aning om vad jag ger mig in på. Projektet är inte uppbackat av något förlag utan är på helt eget initiativ. Kanske är det lika bra att jag inte vet vad detta innebär. Som med så mycket annat man tar sig för hade man nog inte gjort det om man vetat om vad det inneburit från början. Som tur är har jag mycket duktigt folk runt mig som jag hoppas kunna ta hjälp av.

Min tanke är att skriva ”Prepping – En sund nybörjarguide” i bokform. Trots allt är det den överlägset mest lästa delen av bloggen och det är från nybörjare som behovet är som störst att få samlad information på ett lättillgängligt sätt. Planen är att gå igenom grunderna för prepping, så som jag ser det. Antagligen kommer boken att bli en destillering av allt jag skrivit på bloggen och alla erfarenheter jag samlat på mig under årens lopp.

Ambitionen är att få till en lättläst och informativ bok, skriven i samma anda som bloggen. En önskan är också att få till en tilltalande grafisk utformning och inte bara löpande text. Tyvärr är jag helt värdelös på grafisk design, så där kommer jag att behöva ta hjälp. Formatet kommer initialt att vara en e-bok, men finns en efterfrågan kan en tryckt version komma i framtiden.
Nu till det vad jag anser vara det jobbigaste. Pengar. Att skriva en bok kommer att ta tid och det är jag villig att lägga ner. Som egenföretagare är dock tid pengar. Ska jag avsätta tid för att skriva kommer jag att tappa inkomst. Balansgången är således att få ihop vardagen rent ekonomiskt kontra hur lång tid det tar att få klart boken. Den som tror att man blir rik bara för man är en egenföretagare behöver justera sin verklighetsuppfattning radikalt.

Därför har jag startat en Patreon-sida, som ni även kommer till genom att klicka på det stora orangea ”P”:et till vänster i menyn. Patreon fungerar som så att man har möjligheten att stödja en kreatör via en återkommande donation på valfritt belopp. Alla som väljer att stödja mig med $5 eller mer per månad kommer att få en gratis kopia av boken när den är klar. Givetvis är dessa pengar inte enbart riktade till att få boken klar utan även så att jag kan lägga mer tid på att skriva här på bloggen.

Jag ska erkänna att jag dragit mig in i det sista för att blanda in pengar i det hela, men någonstans finns det en gräns för vad som är rimligt och möjligt. Att stå med mössan i handen känns märkligt. Dessutom är jag världens sämsta säljare, särskilt att sälja mig själv. Så jag låter bloggen tala för sig själv. Gillar ni bloggen och/eller idén med en bok om prepping så tas alla bidrag, stora som små, emot med oändlig ödmjukhet och tacksamhet.

Till sist vill jag tacka alla som läser, som kommenterar, som ger mig feedback och som kontaktar mig med frågor och tankar. Det är tack vare er jag detta fortfarande är roligt, lärorikt och spännande.

6 reaktioner till “En bok och en tiggares bekännelser #prepperSE

 1. Har aldrig tidigare kommenterat, trots att jag följt din blogg under en längre tid. Jag är själv prepper (dock inte den överrepresenterade medelålders mannen, utan en 30 – årig tjej) och egen företagare med allt vad det innebär… En handbok är nog faktiskt precis vad som saknas när det kommer till personer som precis fått upp sina ögon för prepping – jag saknade det själv när jag började, men fick mycket bra tips och idéer från din blogg! ? Jag säger bara – Kör hårt!! Lyckas jag bara få snurr på mina egna affärer så ska jag med glädje sponsra dig!

  1. Varför inte någon typ av crowdfunding? Finns nog tillräckligt intresse i den svenska prepperosfären för att stödja med en liten peng.

   1. Jag tittade på lite sådana alternativ också, men fastnade ändå för Pateronmodellen av många olika anledningar. Framför allt är det lättare för mig att kunna planera tiden framåt och kunna avsätta viss tid varje vecka.

 2. Inte heller jag tänkte skriva en bok. Men är den klar och jag får hjälp av en Amerikan med översättning till engelska.
  Ibland blir inte saker som man trott.
  Lycka till.

 3. Vad kul! Hojta om du vill ha något tips eller så. Jag håller på med min andra just nu. Det är egentligen bara en tidsfråga innan något av de större förlagen ska ge ut en renodlad prepperbok.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑