Bloggens framtid #prepperSE

Jag har i det längsta dragit på detta inlägg eftersom jag inte vet hur jag ska formulera mig. Risken är att det kommer framstå som antingen ett hot eller tiggande. Så vi får se hur det blir.
För att vara krass – jag har inte råd att betala för bloggen och domänen urvaken.com. Orsakerna är många, men det har jag redan skrivit om tidigare. Kruxet är att jag hade hoppats på att annonsintäkterna skulle kunna täcka kostnaden så det blev ett nollsummespel.

blev det inte. I början av året såg det ljust ut med gott om besökare på bloggen och det tickade in några kronor hit och dit. Men sedan sommaren har antalet besökare minskat. Antagligen beror det lite på mig själv då jag inte skrivit lika mycket som jag brukar, men det har tagit mycket energi att flytta och åter igen börja på ett nytt jobb.

Så nu står jag här med tre alternativ.

Lägga ner bloggen
Detta är det minst attraktiva alternativet. Trots allt tycker jag det fortfarande är roligt att skriva och det ger mig möjlighet att få inspel som är otroligt värdefulla. Dessutom vet jag att bloggen är uppskattad baserat på feedback jag får.
Något som skulle kunna uppfattas som en fördel för min egen del med detta alternativ skulle vara att jag skulle kunna återta min opsäk på sikt, för att i tysthet kunna flytta upp till BOL Norr och bara sjunka in bland skuggorna.

Gratis är gott?
Alternativ två är att köra vidare på den gratistjänst som WordPress erbjuder. Det innebär många begränsningar och att min domän försvinner, kvar blir den gamla urvaken.wordpress.com. Detta kanske fungerar ett tag, men om något är ”gratis” är det du som är produkten. Villkor kan ändras, förutsättningar försämras och som en icke betalande ”kund” sitter man rätt löst.

Be om hjälp
Det sista alternativet är att be er läsare om ekonomisk hjälp i form av donationer. Trots allt rör det sig inte om några större summor för att täcka bloggens kostnader. Idag fick jag information att WordPress höjer priset för den premiumtjänst jag har från $99 (890 SEK) till $125 (1124 SEK). Skulle varje läsare en normaldag skänka 5 kronor skulle den kostnaden vara täckt med råge. Men saken är den att jag inte vill vara beroende av något eller någon. Det ligger ju djupt rotat i ett prepper-hjärta att klara sig själv.
Så vad ska jag göra? Just nu tänker jag inte göra något alls annat än att gå och värma på lite ärtsoppa som ska roteras ut. Bloggens premiumabonnemang går ut den 30 januari 2019. Detta ger mig lite tid att fundera på vad jag ska göra.

4 reaktioner till “Bloggens framtid #prepperSE

  1. Det är hopplöst att försöka generera inkomster på en blogg för de allra flesta av oss. Tyvärr. Vad du kan göra är att utöka annonseringen. Du kanske tycker att det blir mindre snyggt, men sanningen är den att de som läser sällan bryr sig. Jag säger fyra annonser till, relativt den enda jag ser nu.

  2. Kanske vi som läser här kan diciplinera oss själva och gå in på bloggen oftare, oavsett nya inlägg eller inte. Borde väl öka intäkterna?

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑