Veckorna som gått (98) #prepperSE

Den sista tiden har handlat mycket om att bara ta sig genom vardagen. Med ansträngd ekonomi och en lika ansträngd tarm har de sista veckorna varit rätt värdelösa. Samtidigt har små guldkorn vaskats fram. För att detta inte ska bli en klagosång tänkte jag fokusera på dessa ljusglimtar.

Det kanske bästa som hänt är att min läkare beslutat att ytterligare täta intervallen mellan medicineringarna. Detta har jag tjatat om under rätt lång tid eftersom det ganska konsekvent har rasat en vecka innan det varit dags att fylla på med medicin samt en vecka efter, då det i regel tar lite tid för medicinen att börja göra nytta. Förhoppningen är nu att tarmen ska kunna läka ut i lugn och ro utan dessa dippar. Kan tarmen bara bli ordentligt läkt kommer den ha lättare att stå emot på egen hand och i förlängningen minskar då mitt beroende av medicinen. Vilket skulle vara underbara nyheter på många sätt.

Nästa ljusglimt var att jag fått två nästan nya fåtöljer till skänkes av en arbetskamrat. Det är någon IKEA fåtölj (Ekenäs?), och eftersom jag behöver något vettigt att sitta i uppe i BOL Norr så tog jag emot dom med tacksamhet och glädje. Den första fick följa med upp till stugan i helgen som gick. Den andra får nog vänta tills i vår när nästa tripp upp troligtvis blir av. Jag har också lokaliserat ett bord som jag kan få gratis. Kvar är en bäddsoffa, sedan är allt möblemang klart.

Det sista guldkornet var resan upp till BOL Norr nu i helgen. Även om jag inte fick så mycket praktiskt uträttat, då jag hade en dokumentärfilmare hack i häl vela vistelsen, så var det ändå skönt bara att få vara där. På tal om filmande så ägnades stor del av tiden åt att ”göra saker som jag normalt gör”, fast med en massa ”could you please do that one more time”. Vad slutresultatet mynnar ut i har jag ingen aning om. Tanken verkar vara någon form av dokumentär eller personporträtt. Nog för att belgare kan ha lite udda intressen, men varför just jag skulle vara intressant övergår helt ärligt mitt förstånd. Kanske är det exotiskt med att stoppa in ved i en vedspis, diska utan rinnande vatten och äta ravioli på papptallrik? Till detta gjordes också en mer regelrätt intervju som kommer integreras i det hela, om jag förstod saken rätt. Roligt var i alla fall att introducera mat som knäckebröd, tubost, ärtsoppa, Bullens. Dessutom vågade sig den modige belgaren på snus.

När jag ändå var på plats passade jag på att ta med mig lite konserver hem för att rotera ut. Det motsvarade ungefär två veckors kalorier för en person när bokföringen blev klar. Så tills i vår gör jag bäst i att ha bunkrat upp motsvarande för att återfylla förråden. Mycket logistik och släp blir det. Fast detta ”tillskott” i skafferiet i lägenheten skapar en välbehövlig buffert i vardagen.

5 reaktioner till “Veckorna som gått (98) #prepperSE

  1. Låter spännande med en filmare i hälarna. När får vi se resultatet?

  2. Jag är löjligt nyfiken på vad din kompanjon kokar ihop av detta. Discovery nästa… ”- Och denna vecka, vi hoppar från Alaska till Svenska urskogen…” fniss

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑