Trasig

Orkar egentligen inte skriva. Bara tanken på att förklara allt – igen, är uttröttande. Den korta versionen är att min nya medicin inte fungerar mot den Ulcerös kolit som jag har. Jag är mitt uppe i ett nytt skov. Provresultaten är åt helvete. Hela kroppen är trasig, ur balans.

Mitt i allt detta har jag tonvis med snö jag skulle vilja ta hand om vid stugan, vilket givetvis inte fungerar när kroppen är som den är. Detta leder till än mer frustration och irritation. Dessutom vill jag verkligen inte vara sjuk just nu av den enkla anledningen att min provanställning går ut i februari och fler sjukdagar är väl knappas till min fördel.

”Men är man sjuk så är man”, säger säkert någon. Ja, visst, det är så förbannat lätt att tänka så när man är frisk. Jag orkar fan inte mer snart. På riktigt. Efter så många år av konstanta bakslag är jag så evinnerligt trött på detta. Att aldrig få må bra. Att inte kunna ha ett socialt liv. Att aldrig få orka det jag vill. Att, i bästa fall, bara orka med vardagen.

Jag lever inte. Jag överlever. Utan livskvalitet, bara en klump kött som släpar sig fram dag efter dag. Just idag orkar jag inte vara positiv. Jag orkar inte.

14 reaktioner till “Trasig

 1. Du har varit stark så länge, du får nog tillåta dig själv att få rasa ihop och få ur dig frustrationen.
  P,s.. saknar dig på TW
  //fd brunnslocket.

 2. Hej i eländet!
  Jag antar att du har full koll på vilken mat du ger din mage och tarm. Och utesluter sådant du inte ska äta.
  Om inte, ta och kolla in Autoimmuna protokollet. Många med dina problem har ändrat sin kost och läkt sina tarmar.
  Du är smart och fattar därför att du även behöver preppa din kropp och inte köra vidare med ”business as usual” när det gäller mat som din kropp inte kan hantera.
  Önskar dig god bättring.
  /Ami

 3. Kära du!
  Önskar dig att styrkan återvänder, sakta men säkert. Låt dig vila lite.
  Många kramar, saknar dig på Tw….

  //Lotta

 4. Kan inte skriva nåt vettigt. Läser och tänker. Önskar att jag kunde bidra med nåt.

 5. Helvete! Finns det andra mediciner som kan hjälpa dig?

  God bättring!

 6. Tips från en som också är insnöad (jämtland). Kontakta närmaste granne med snöröjarbusiness. Brukar finnas ngn lite här och där. Kostar några tusenlappar per vinter, men det är det helt klart värt. Bra prepp att vara tjenis med ngn med traktor 🙂 Krya på dig och tack för att du bloggar på!

  1. Jag har jättebra kontakt med närmsta grannen som har traktor och snöröjer. Dock är det för brant ner på lägdan och för brant upp i skogen för att han ska våga sig på att försöka snöröja. Så jag måste hitta en annan lösning.

 7. Krya på dig! Förstått att något hade hänt, när du inte lägger ut på PrepperSE.

 8. Hej!
  Tråkigt att höra att du mår dåligt. Har du läst på något om Carnivor dieten? Jag har provat den i ett år nu, åt veganskt innan och mår nu mycket bättre psykiskt, fysiskt och med matsmältningen. Provade att googla ulcerative colitis carnivore diet och fick en del träffar.
  Hoppas att du mår bättre snart.

 9. Kostar en del om du inte kan få på recept protein/näringsdrycker finms en hel del att välja på och dsk eller dietist torde ha koll på dem.

 10. Jag får ett biologiskt läkemedel som heter Humira mot min psoriasis.
  När min läkare började skriva ut den pratade hon om att den även används vid andra autoimmuna sjukdomar som t.ex Crohns. Nu är väl inte Ulcerös Kolit riktigt samma sak men du borde i alla fall höra dig för med din läkare hur de ser på saken och ifall den har prövats som behandling mot det…

 11. Fattar precis vad du menar. För varje bakslag blir det svårare och svårare att komma igen. Till slut blir man deprimerad och misstar tröttheten för sjukdomssymotom. Trodde aldrig jag skulle tvingas börja med antidepressiva, men nu är det gjort, och jag bara önskar att jag gjort det tidigare! Inga biverkningar alls och mer energi att sköta om mig själv med nyttig mat, träning och annat som gör kroppen gott. När jag slutar med med den medicinen, kommer jag att vara i bättre fysisk och mental form än jag varit på flera år.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑