Uppdatering BOL Norr, logistik #prepperSE

wp-1473481837170.jpg
Tidig dimmig morgon i BOL Norr

Detta är fjärde hela helgen jag är uppe i BOL Norr. Det är också fjärde fulla billastet som gått upp. På sätt och vis pågår flytten från huset fortfarande, om än i en makligare takt. Varje resa upp måste till viss del planeras och optimeras. Vad ska tas med upp? Vilka konserver, vilka prylar? Behövs något speciellt för det arbete som ska utföras? Resorna tur och retur kostar mig i princip två fulla 60 liters tankar, vilket så klart gör att jag inte har råd att åka i onödan.

Nu har jag fått upp ca 75% av förrådet som ska hit. Dock har det tillkommit helt nya saker som blev tvungna att införskaffas, som inte behövdes när jag hade kvar huset. Faktum är att jag blivit tvungen att skrapa fram ett helt hem att ställa i ordning. Inte bara möbler utan även porslin, bestick, kokkärl och grytor, stekpannor, verktyg (bara det ett flertal flyttlådor), gardiner, sängkläder, mattor och så vidare.

Allt detta hade jag på något sätt lyckats förtränga. Efter ett par nätter på enbart ett liggunderlag inser man ganska fort att det inte är en hållbar lösning i längden. Lika så några måltider utan stolar och bord. Som tur är kan jag ju lösa detta allt efter som. Men den viktigaste lärdomen är att dokumentera!

Skriv ner exakt allt du kommer på behöver åtgärdas, köpas, tas med. Gör listor. Prioritera. Ändra. Fundera. Ändra igen.

En till lärdom är att det går åt förvaringsutrymmen. I mängder. Då är jag ändå lyckligt lottad som har ett sort kök med massor av skåp och hyllor att fylla. Ändå räcker det inte på långa vägar. Således måste det upp mer förvaringsmöjligheter. Detta händer så klart ihop med det jag skrev ovan, att så mycket mer än först planerat måste flyttas hit.

Något av en fördel är att det per automatik blir en extra inventering av allt. Nya listor över allt som finns i BOL Norr är upprättade och ifyllda. En del kanske kan tycka det är pedantiskt, men det är faktiskt helt nödvändigt för att inte köpa på sig massa ”onödiga” saker. Visst kan det vara bra att ha extra av olika ting, men inte på bekostnad av något som helt saknas. Detta är dessutom väldigt tidskrävande, särskilt om man är ensam.

För att avrunda kan jag glädjande konstatera att jag i skrivandes stund har allt jag behöver för att överleva en ganska lång period. Vatten finns i brunn. Ved i skogen och i vedboden. En vedspis att laga mat på. En braskamin för extra värme. Mat för en person i ca ett år. Vad som sker nu är antingen nice-to-have eller långsiktigt förberedande för självhushåll.

2 reaktioner till “Uppdatering BOL Norr, logistik #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑