Tröttmössan, ett år senare #prepperSE

För ett år sedan skrev jag inlägget ”T minus 2,5 år” där jag konstaterade hur långt kvar det var tills jag som tidigast hade möjlighet att flytta upp till BOL Norr, men även hur jag kände mig oförberedd trots alla ansträngningar. Endast ett år har gått och ändå är allt helt annorlunda idag. Jag lovar att detta inte ska bli ännu ett inlägg på temat ”titta vad mycket som händer på ett år”, men avstampet är ändå logiskt.

I slutet av inlägget ställde jag frågan om det kunde passera 2,5 år utan att en allvarlig kris skulle uppstå som påverkar oss här i landet. Uppenbarligen kunde det gå ett år. Kan det gå ytterligare 1,5 år innan SHTF? Självklart. Oddsen är fortfarande goda. Vi ser en tydlig avspänning mellan NATO och Ryssland, världens börser tävlar i att slå all-time-high, diplomatin kommer segra på Koreahalvön, bostadsbubblan visar sig bli en smärre korrigering, råvarumarknaden är stabil, Brexit blev inte den smäll som många befarat, den polarisering som stigmatiserat den politiska debatten har dämpats och ersatts med sansad och resonerande retorik. Och vi ser att Sverige är tryggare än på väldigt länge, vågen av bränder, mord och våldtäkter minskar. Nu kan vi också se att arbetslösheten är rekordlåg och klyftorna minskar i snabb takt. Sjukvården, polis, brandkår och militär har fått enorma ekonomiska förstärkningar vilket nu gett resultat. Tack vare ett gediget arbete att bekämpa terroristerna i ISIS är nu denna organisation slagen i bitar. I Venezuela kommer nu den något sargade ekonomin att få ett rejält lyft sedan den legitima regeringen där beslutat att införa en kryptovaluta för att effektivisera och säkra handelsutbytet. Den globala uppvärmningen är på väg att besegras tack vare hårt arbete från världens ledare.

Allt som allt ser utsikterna bra ut för 2018. Kanske rent av det bästa året hittills.

2 reaktioner till “Tröttmössan, ett år senare #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑