Veckorna som gått (82) #prepperSE

Vinter. Nu är det vinter på riktigt. Här hemma har vi ett tjockt och vackert snötäcke som påstås vara runt 30 cm djupt. Uppe vid BOL Norr rapporteras om ett dubbelt så djupt snötäcke. Eftersom jag uppenbarligen inte har lärt mig någonting från förra året finns det fortfarande inte några praktiska lösningar för att hantera snön annat än några snöskyfflar. Givetvis beror det på att jag valt att lägga pengar på andra saker till stugan, men det känns ändå som att jag någonstans gjort lite felprioriteringar.

Som vanligt är det väldigt lätt att vara efterklok. ”Tänk om jag hade köpt en snöslunga”, ekar i bakhuvudet. I det stora hela är det ändå en skitsak jämfört med de som kommer gräma sig över att inte ha någon krisberedskap alls när SHTF. Ska jag vara krass är en snöslunga ändå något som jag faktiskt kan klara mig utan. Vatten, värme och mat blir det lite svårare utan. Det är ibland nyttigt att sätta saker och ting i sitt rätta perspektiv.

De två senaste veckorna har varit fulla med väldigt mycket arbete. Min omvärldsbevakning har varit väldigt låg. Men Anna-Maria Stawreberg var med i Morgonpasset och pratade prepping. Samma program som jag själv var med i för snart tre år sedan och också pratade prepping. Det känns väldigt roligt att ämnet fortfarande är aktuellt och att det hänt mycket positivt på dessa tre år. Även om MSB’s 72 timmar inte kan betraktas som prepping, gör dom trots allt mycket för att lyfta medvetenheten ute i samhället kring krisberedskap, och den som kan tänka själv inser snart vilken nivå som är rimlig att sträva efter.

Själv har jag kommit över en del gratis-prepp i form av hygienartiklar och ett gäng moraknivar. Detta är tacksamt då denna månad är lite sämre än vanligt rent ekonomiskt. Jag vill, på tal om pengar, passa på att tacka alla vänliga människor där ute som under november bidragit med donationer. Dessa är otroligt uppskattade och hjälper till att betala för domänen och bloggen som kostar ca 1000 kr per år och snart är denna kostnad helt täckt. Jag väljer också att se donationer som en stark indikation på att det jag skriver är intressant och uppskattat.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑