Veklighetens #Preppers

Urvaken AKA Andreas Karlsson i Morgonpasset i P3
Urvaken AKA Andreas Karlsson i Morgonpasset i P3

Så var denna spännande, lite omtumlande och intensiva vecka över. I onsdags var jag med i Morgonpasset i P3. Programmet finns att lyssna på här och ladda ner som mp3 här.

Överlag är jag mycket nöjd med hur det hela avlöpte. En eloge till programledarna som tog ämnet seriöst och verkade genuint intresserade av att veta mer. Responsen från lyssnarna var enorm och jag stannade kvar en kvart extra, för att hinna med allt.

Även responsen från mina arbetskamrater var överväldigande positiv. Många kom och var både intresserade och oroade över omvärldsutvecklingen. Även om min mening inte är att skrämma någon så är trots allt detta viktiga och allvarliga frågor som måste tas seriöst och ibland kan verkligheten vara skrämmande. Men hellre att få den kallduschen nu än när det är försent. Många var nyfikna på hur de kunde förbereda sina sommarstugor till Bug-Out-Locations eller hur de skulle kunna värma sig i en lägenhet under ett längre strömavbrott. Det finns ett stort intresse att lära sig mer om prepping.

På Twitter och på bloggar har det också uppmärksammats och även här har omdömena varit odelat positiva. Jag kan bara tacka alla för alla uppmuntrande kommentarer och glada tillrop. Varmt tack alla!

Den rapport, eller egentligen avhandling, som jag refererar till under programmet finns att läsa här. Även om det ”bara” är en D-uppsats så är källorna utredningar och rapporter från myndigheter och dessa var vad jag refererade till. Dock har jag inte lyckats hitta originalkällorna på nätet. Kanske är det sådana publikationer som måste beställas.

Sedan är det väl bäst att klargöra det hela med att välja att gå ut med namn, röst och bild i riksradio. Självklart fick jag valet att vara anonym. Mitt resonemang var att om jag valde att göra så skulle det bara ge ett löjets skimmer åt de ämnen som skulle diskuteras och det skulle bli svårare att relatera till. Även om jag inte berättat var jag bor så kan säkert någon med för mycket tid lägga det pusslet.

Nu ska jag koppla av med en whisky och se hur det går i Ukraina. Sådant följs så klart bäst på Twitter.

6 reaktioner till “Veklighetens #Preppers

  1. Tack för ett riktigt bra program i radion. Hoppas du kan fortsätta hålla bloggen uppdaterad. Varför inte starta en podcast? Saknar en bra på svenska och radiopratande verkar naturligt för dig.

    1. Tack! Jag har lekt med tanken att starta en pod, men det tar för mycket tid just nu. Men vi får se i framtiden.

  2. Det som brukar få de flesta att fatta vad fördelen med prepping och survivalism är att dra enkla exempel som, tåget stannar pga snö och is! Preppern tar upp en pannlampa och letar upp ett par överdragsbyxor, och en extra tröja ur ryggsäcken och sedan en termos varmt kaffe och en poower bar medans kostymnisse springer iväg till restaurangvagnen med kontokortet……

  3. Ett mycket bra inslag, sakligt och snyggt från dig och bra hantering av det hela från Morgonpasset-gänget. Bättre än jag förväntade mig!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑