Veckan som gått (67) #prepperSE

Så har ännu en vecka passerat. Jag har tillbringat första halvan av veckan med städutrustning i händerna för att få huset snyggt till fotograferingen. En timme efter fotografen var här anlände ännu en fotograf – och en reporter. Eller fotograf var det nog inte utan kameraman. Håll utkik i SVT Aktuellt nästa vecka (nej, jag har inget exakt datum ännu).

När jag ändå håller på och plockar och pysslar så passade jag på att rotera ut lite varor ur förrådet som går ut i år. Detta dels för att få mindre att släpa på i flytten och dels för att veta hur mycket som måste tillföras för att ligga på önskad nivå. En lärdom till framtiden är att inte överskatta behovet av rapsolja som går åt under ett år.

Just nu vill jag inget heller än att få hela husförsäljning och flytten ur världen. Det äter upp all energi ur den lilla reserv jag har. Inte bara energi för den delen, utan även ekonomi. Men idag borde annonsen i alla fall komma ut. Även om jag inte vill stressa på en försäljning så känns det mer angeläget än någonsin att bli helt skuldfri.

Faktum är att det känns som om jag är sent ute. Alla små indikationer jag snappar upp här och var pekar på en överhängande risk för en kraftig ekonomisk nedgång under andra halvan av 2016. Om det är Kraschen med stort K eller en mer sansad nedgång vet jag så klart inte. Med tanke på den Svenska lånebubblan har jag svårt att vi i Sverige enkelt kommer komma undan denna gång.

Det är inte bara husförsäljningen som är det enda jag nu gör för att säkra upp min egen situation. Andra ekonomiska åtgärder vidtas också, vilka jag kanske kommer att gå närmre in på längre fram (efter sommaren). Vad jag vill påpeka är att jag nu agerar. Det är inte längre bara teori och spekulationer om vad som kan ske eller vad som borde göras.

”Hemligheten med att få saker gjorda är att agera.”
Dante Alighieri

Kanske har jag fel och allt fortsätter som vanligt. Gott så. Ingenting är förlorat. Inga av mina åtgärder har en negativ påverkan i ett sådant läge. Däremot kommer jag tacka min lyckliga stjärna att jag vidtagit dessa om ekonomin kraschar eller om SHTF på annat sätt.

2 reaktioner till “Veckan som gått (67) #prepperSE

  1. Jag blir väldigt nyfiken på vilka andra ekonomiska åtgärder man kan vidta! Köpa fysiskt silver?

    1. Nu kan jag inte ge ekonomiska råd. Men själv har jag ädelmetaller fysiskt och ser ingen anledning att minska – tvärt om.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑