Veckan som gått (66) #prepperSE

Det är lite mycket nu. Saker och ting rör sig väldigt fort i mitt liv och det känns som jag knappt själv hinner med. Enjoy the joyride.

Mycket har hänt under den gångna veckan. Bland annat så var bland andra jag med i ett radioprogram om Svenska preppers på annandag påsk. Reaktionerna var överväldigande positiva. Så pass mycket att #prepperSE trendade på Twitter! Vissa, så även jag, tyckte att programmet hade en onödig vinkling eller sidospår kring genus och politik. Jag har redan skrivit vad jag tycker om att försöka politisera prepping. Men i övrigt var programmet välproducerat och förhoppningsvis ögonöppnande för den lite bredare allmänheten.

Jag har också hunnit med att lyckas att misslyckas vid en test av mig själv och min Get Home Bag. Skavsåren har ännu inte läkt. Vidare avslutade jag mitt första köttkonserverings-experiment, för att direkt påbörja nästa. Denna gång ska jag göra Biltong. Något som, enligt mer kunniga än jag, inte kan misslyckas. Vi får väl se. Jag återkommer.

Förråden har fått tillskott av mer kryddor, lite makrill, lite potatis, lite surkål, mer pulverkaffe och säkert lite annat som jag glömt bort. Inga större eller omvälvande inköp.

På gården växer kaninungarna fort. Vi har ett 10-tal som kommer att vara slaktfärdiga i maj eller juni. Detta borde ge mellan 20-30 kilo kött. Det mesta kommer att bli hundmat, men jag tänkte faktiskt prova att konservera lite av köttet för att se hur kaninkött blir. Så lär det nog också bli en eller två kaningrytor.

Även odlingarna tar sig. Personligen har jag inte mycket till gröna fingrar. Men jag är inte heller dummare än att jag kan lära mig. Om allt går som det är tänkt blir det potatis, morötter, lök, jordgubbar och örter initialt. När vi fått in ”snitsen” har vi gott om ytor att utöka odlingarna. Men det är ingen mening förrän vi kan bekräfta att det fungerar i mindre skala.

En reaktion till “Veckan som gått (66) #prepperSE

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑