Veckan som gått (57) #prepperSE

Efter en tur till Ö&B
Efter en tur till Ö&B

Att preppa behöver inte, och ska inte, vara komplicerat. Under veckan har jag kompletterat upp med sådant som olika affärer haft extrapris på och som jag ändå varit till i andra ärenden. Totalt sett har jag lagt till mat för en person i tio dagar. När jag uppdaterade inventarielistan insåg jag att jag helt glömt att räkna socker som ätbart. Primärt har jag tänkt att använda sockret till konservering och sötning, men det är också kalorier som går att nyttja som ”föda”. Nej, ingen lär väl äta rent socker till lunch, men det går att använda till krämer, sylt, marmelad etc.

Vidare har jag lagt till mycket salt och ättikssprit. Detta för att kunna pickla, syra grönsaker, rimma eller salta kött etc. Jag ska försöka komma ihåg att jag måste prova lite olika konserveringsmetoder mer utförligt och då kommer detta så klart att dokumenteras och läggas upp här så alla kan ta del av mina fram- och motgångar.

Till sist så håller ett nytt spännande projekt på att gå i lås. Detta kommer jag garanterat att återkomma till när detaljerna blir mer satta.

Förhoppningsvis kommer detta att gynna såväl preppers som icke-preppers.

6 reaktioner till “Veckan som gått (57) #prepperSE

  1. Hej, jag håller på att bygga upp ett litet förråd och jag gör lagerhyllorna själv. Jag skulle gärna vilja få tag på sådana där metallkryss som IKEA hade för länge sedan på sina lagerhyllor. Vad har du för slags hyllor?

    1. Jag köpte mina på Jula, om jag minns rätt. Men det var rätt länge sedan. Undrar om dom inte kallades ”lagerhyllor”…?

    2. Du kan väl köpa kryss på Ikea? Sist jag var där och köpte fler Ivar, så fanns kryssen i lösvikt.

  2. Ättika är bra att ha. Har bara två flaskor hemma men ska nog utöka det jag med. Ättika ska tydligen även gå att använda för att göra egna våtservetter om du har diskmedel och papper. Sambon använder ättikan till nåt med tvätten ibland men det får jag nog höra med henne om för det har jag dålig koll på.
    Olivolja är också bra att ha. Förutom att steka det ena och det andra så kan man ha det som raklödder, smörja gångjärn/tröga dragkedjor och ta död på huvudlöss med.

    1. Skulle tro att din sambo använder ättikan som sköljmedel. Och så avkalkar det på samma gång.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑