Veckan som gått #prepperSE

Så lägger vi vecka 31 till handlingarna. Det har varit en hektisk vecka med mycket födelsedagar och annat socialt engagemang, därav har det inte blivit något bloggande och ganska lite aktivitet på Twitter. Detta betyder inte att jag legat på latsidan vad gäller preppingen. Bland annat har följande införskaffats:

  • 2 st 5 L hinkar med lock till förvaring
  • 10 L vattendunk
  • Tappkran till vattendunkar
  • LED-ficklampa med magnet och hake för arbetsbelysning
  • Batterier
  • Konserver
  • Nagelklippare
  • Värmeljus
  • Sopsäckar
  • Salt

Jag skriver ”bland annat” eftersom jag ibland köper något och lägger i förrådet utan att sedan komma ihåg vad det var. Därför kommer dagens övning att bli en full inventering av ”prylarna”. Maten har jag numera full kontroll på eftersom jag bokför allt i ett kalkylark. Statusen där är att jag har mat för de jag försörjer i mellan 62 – 104 dagar, beroende på hur mycket vi väljer att äta (2500 kcal – 1500 kcal).

Något som jag också gjort, vilket borde gjorts för länge sedan, är att samla på mig diverse plastburkar/byttor/lådor. Dessa använder jag dels som förvaring av specifika saker och dels för framtida förvaring. De som idag används är tydligt uppmärkta så det är lätt att hitta vad man behöver. Förut hade jag de mesta i ett par stora fodertunnor, vilket gjorde det halvt omöjligt att hitta det jag letade efter. Organisation är A och O.

Jag fick en fråga på Twitter angående om jag använder uppladdningsbara batterier. Svaret är att jag har både uppladdningsbara och engångsbatterier. De uppladdningsbara laddas via solcellsladdare. Resonemanget är som så att om elnätet går ner är uppladdningsbara batterier utan möjlighet att laddas lika illa som engångsbatterier. Dessa är mest tänkta att användas till ficklampor för ljus. Radion kan laddas via både solen och vev så där känns det lite onödigt att använda batterier.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑