Precisionsprepping #prepperSE

Som min situation ser ut just nu, med flytt och förhoppningsvis flytt igen upp till BOL Norr eller i närheten, är det opraktiskt att komplettera mina förråd. Risken är väldigt stor att det bara blir massa släpande i flyttarna. Dessutom finns det väldigt få investeringar jag vill göra förrän jag faktiskt är på plats.

Nu blir det aldrig som jag tänkt det. Min plan var att inte åka upp något mer till BOL Norr förrän jag antingen fått ett jobb där uppe eller att våren gjort sitt intåg. Istället kom det en förfrågan om att spela in en intervju på plats i stugan, från en av få svenska journalister som jag verkligen har förtroende för.

Detta öppnar upp för att få upp det absolut sista, men också för att kunna göra vissa kompletteringar i form av sådant som jag har på min inköpslista men som saknar egentlig prioritet. Bland annat passade jag på att köpa två nya kaminfläktar. Den jag köpte sist på Jula gick sönder. Nu hittade jag specifikationerna för den och det är fullt möjligt att jag försökte använda den i för höga temperaturer. Eftersom de hade fläktarna för i princip halva priset nu så passade jag på att köpa två nya.

Vidare har jag köpt på mig en bättre kikare, lite elektronikkomponenter, en lödkolv och luskammar. Alltså inga kioskvältare. Och det behövs inte heller. Just nu är jag i en situation där jag är helt bekväm och trygg i vad jag har förrådsställt. Nu handlar det bara om ytterst specifika småsaker som jag kompletterar med.

Sedan kommer nästa fas i det hela, men den kan inte påbörjas förrän jag är på plats permanent där uppe. Tills dess lever jag lite efter devisen ”sitt still i båten”.

4 reaktioner till “Precisionsprepping #prepperSE

  1. Har en liten undran ang. BOL däruppe i norr och det gäller konserver och vinter.
    Om du har bunkrat konserver så fryser väl de när det blir vinter och kallt? Hur har du löst det?

    1. Hej Karin,

      Jag har löst det med en frostvakt som ser till att temperaturen inte sjunker under nollan. Detta hade jag dock inte den första vintern, men nästa konserver överlevde trots att de varit djupfrysta. Några fruktkonserver hade sprungit läck, men det var allt.

  2. De s k peltierelementen i fläkten klarar inte högre temperaturer än 130-150 grader men kostar inte många kronor (ebay) och kan bytas med eller utan lödkolv.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Drivs med WordPress | Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑